«Зеленые человечки» захоплюють український парламент та повністю його перекреслюють, - Геращенко про дії монобільшості

Під час вечірнього засідання Верховної Ради у вівторок, 10 вересня, сталася перепалка між народними депутатами від фракцій "Слуга народу" та "Європейська солідарність" під час виступу Ірини Геращенко. Про це повідомляє пресслужба "ЄС".

"Правляча партія порушує права депутатів на виступи і законодавчу ініціативу", – про це з трибуни Верховної Ради заявила співголова фракції політичної партії «Європейська солідарність» Ірина Геращенко під час розгляду законопроєкту №1043 "Про внесення змін до Регламенту ВР щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури".

«Ви знаєте п’ять років тому «зеленые человечки» захопили Крим. Зараз «зеленые человечки» захоплюють український парламент. І, насправді, повністю його перекреслюють… Зараз, в цій сесійні залі ми бачимо, як Верховна Рада незалежної України перетворюється на парламент АР Крим. Зараз весь світ бачить як опозицію спочатку відсадили на гальорку. Потім її «захлопують» і перекрикують. І далі, навіть не прийнявши ще закон із цинічною назвою «Про протидію зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури», а його вже виконують», – наголосила вона.

Голова Верховної Ради кілька разів переривав виступ Ірини Геращенко і відключав мікрофон. Підтримати колегу до трибуни парламенту прийшли всі депутата фракції «Європейська солідарність».

Крім цього, Геращенко заявила про неприпустимість такого ставлення до народних депутатів та вказала на порушення прав народних депутатів в питаннях законотворчої діяльності.

«Зараз я маю від своїх виборців право і обов’язок, так само як і всі 426 народних депутатів України, на законодавчу ініціативу, на альтернативний законопроєкт, на поправку», – додала вона.

Геращенко підкреслила: «Насправді, те що зараз відбувається, друзі, ви нищите не просто опозицію, а парламентаризм. Ми як друзі парламенту і люди, які мають такі самі права, закликаємо вас цього не робити».

За її словами, винесений на розгляд законопроєкт «має навіть абсурдну назву, не кажучи навіть про зміст».

Також Геращенко зауважила, що закон про регламент дійсно потрібно змінювати, але важливо, щоб ці зміни відповідали вимогам європейського законодавства. Крім того, вона наголосила на необхідності проходження всіма законопроєктами експертизи у профільному комітеті парламенту на відповідність нормам європейського законодавства.