Жоден з «експериментів» Росії на окупованих землях не призвів до розвитку цих територій - Порошенко

П’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко заявив, що Росія неспроможна забезпечити мешканцям окупованих нею територій нормальне життя.

Про це він сказав в інтерв´ю головному редактору польського видання «Газета виборча», громадському діячу та дисиденту Адаму Міхніку, передає пресслужба «Європейської солідарності».

«Мій друг, покійний Джон Маккейн, сказав, що Росія – це «бензоколонка з ядерними боєголовками». Безумовно ми зацікавлені, щоб залучити Росію до переговорів, так само як ми зацікавлені в тому, щоб Росія стала учасником європейської коаліції безпеки. Для цього Росія має зробити дві справи: звільнити Крим і звільнити Донбас. А згодом має прийти звільнення Придністров’я», – зазначив Порошенко. 

Він додав, що жоден з «експериментів» Росії – Осетія, Абхазія, Придністров’я і Донбас – не привів до розвитку цих територій і зростання добробуту людей.

«Скільки ще потрібно експериментувати, що переконатися в неспроможності Росії забезпечити людям окупованих територій достойне життя?» – наголосив п’ятий президент. 

Крім того, політик зауважив, що одразу після захоплення Криму популярність Путіна зросла, але тепер вона падає.

«Вона справді зросла до 70%. Але сьогодні для більшості росіян Крим непотрібний, популярність Путіна впала до 32%. З 2014 року російська економіка не росте, зменшуються доходи населення. Зате росте бідність і немає напливу прямих іноземних інвестицій. Росія в стагнації, люди не хочуть з цим миритися. Вони ще не готові до протестів, що показав приклад Навального. Але Путін боїться і тому він так брутально повівся з людиною, яка говорила правду», – підкреслив Порошенко.