Журналіст Бутусов після пресмарафону Зеленського заявив, що позиватиметься до нього за наклеп

Головний редактор видання Цензор.НЕТ, журналіст Юрій Бутусов заявив, що позиватиметься до президента України Володимира Зеленського через висловлювання щодо нього, які вважає неправдивими.

Про це Бутусов сказав у коментарі «Радіо Свобода».

«Я збираюся відстоювати свої інтереси в суді, оскільки президент визнав фактично свою брехню проти мене і набрехав ще нові якісь речі. Тобто року брехні йому мало, він хоче ще», ㅡ сказав Бутусов.

Нагадаємо, під час пресмарафону Володимира Зеленського 26 листопада між Юрієм Бутусовим та президентом сталася словесна перепалка.

Бутусов заявив Зеленському про низку провалених спецоперацій. На що Зеленський заявив, що журналіст «зливав» інформацію, зокрема щодо ексголови української розвідки Василя Бурби.

«Коли ви пишете щось там про олігархів, хто мене підтримує, які там союзники, хочу вам нагадати: коли я став президентом, я з вами зустрічався в офісі студії "Квартал 95". І вас до мене привів Богдан. Сказав: ось людина, яка працювала на Ігоря Коломойського і на Корбана, коли той захищав Дніпропетровську область. Я сказав: я не ділю людей, хто на кого працював. Давайте робити сильну команду... З якоїсь причини у нас із вами тоді був нормальний діалог», ㅡ сказав Зеленський під час пресмарафону.

Також президент сказав, що, ймовірно, Бутусов образився, бо не отримав посади у Міністерстві оборони.

А згодом, коментуючи оприлюднення інформації щодо бойового застосування безпілотників на Донбасі, Зеленський звернувся до Бутусова: «Я вам скажу: на вашій совісті смерті людей. Після цього – скільки було на нас атак і скинутих бомб дронами».

Зазначимо, що Бутусов як журналіст висвітлює в мережі Інтернет ситуацію у сфері оборони країни, а також конфлікт на Донбасі та справу щодо операції із захоплення «вагнерівців».

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року Бутусов став радником міністра оборони України на громадських засадах, але вже у травні 2021 року склав повноваження.