Журналісти Bihus.Info оприлюднили всі «плівки Медведчука» тривалістю понад 35 годин

Журналісти Bihus.Info опублікували всі матеріали «прослуховування» народного депутата «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука. Загальна тривалість записів становить понад 35 годин.

Про це йдеться на YouTube-каналі журналістів.

Крім того, вони оприлюднили окреме відео, у якому автор проєкту Денис Бігус додатково прокоментував ситуацію довкола «плівок Медведчука». Зокрема, журналіст розкритикував реакцію п'ятого президента України та народного депутата від «Європейської солідарності» Петра Порошенка, який дав з цього приводу інтерв'ю каналу «Прямий».

«Єдине, чого ми досі не почули — це якоїсь реакції Медведчука і якихось відповідей Порошенка. Вибачайте, мені складно назвати відповідями його інтерв'ю на його телеканалі. Це радше демонстрація того, як годину говорити, і нічого при цьому по суті не сказати», — вважає Бігус.

За словами журналіста, ці записи робили українські спецслужби: «Доводити це вже немає особливого сенсу, бо СБУ, Офіс генерального прокурора і НАБУ це вже сказали». А робили вони це, запевняє Бігус, у межах масштабної спецоперації ще з 2014 року. 

Також Бігус повідомив, що весь масив записів є доволі хаотичним, зокрема там є багато розмов, які не мають жодного стосунку до самого Медведчука: «Почуєте, наприклад, як ватажки терористів у Кремль дзвонять».

А ще журналіст розповів, чому велика кількість розмов Медведчука не потрапила до цих записів. Причина в тому, що політик користувався також захищеною лінією зв'язку. Бігус припустив, що у записах немає розмов з Порошенком, тому що у президентській службі безпеки записувати розмови президента просто не ризикнули.

Також Бігус прокоментував версію щодо того, що записи розмов можуть бути сфальшовані: «Той, хто прослухає повний масив, уже десь на третій годині зрозуміє, чому це не так».

Як раніше повідомлялося, журналісти Bihus.Info стверджують, що отримали записи телефонних розмов нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука. Ці «плівки» вони презентували у чотирьох відео, які оприлюднювали наприкінці травня та на початку червня. Водночас своїх джерел отримання записів у виданні не розкривають. 

Із записів випливає, що вже з червня 2014 року Медведчук «прописався» в Адміністрації тодішнього президента й вів переговори з бойовиками від її імені. У Bihus.Info вважають, що політик не лише фактично не допомагав Україні звільняти полонених, але й інколи навіть заважав.

Також журналісти стверджують, що Медведчук вів перемовини й щодо економічних питань, дбаючи передусім про власні інтереси.