AB InBev Efes Україна та «Чернігівська політехніка» встановили електропарковку на території університету

Безпечні й екологічні пересування одна з ключових потреб сьогоднішнього суспільства, зокрема молоді. Щоб реалізувати бачення сталого майбутнього, компанія AB InBev Efes Україна спільно зі студентами Національного університету «Чернігівська політехніка» за підтримки Чернігівської ОДА ініціювала соціальний проєкт будівництво парковки з зарядкою для електротранспорту на території навчального закладу. Очікується, що це слугуватиме поштовхом для розвитку зеленої інфраструктури в місті та регіоні в цілому.

Уже зараз студенти «Чернігівської політехніки» добираються до університету на електротранспорті. Але стикаються з проблемою — відсутністю спеціально обладнаного місця для його паркування і підзарядки. Маючи успішний досвід реалізації проєктів сталого розвитку, команда студентів «Чернігівської політехніки» вирішила це питання за допомогою побудови спеціальної парковки для електровелосипедів, скутерів, гіробордів та інших видів електротранспорту. Спочатку станція налічуватиме 10 паркомісць. Проєкт реалізовано за підтримки компанії AB InBev Efes Україна.

«Світ змінюється, й важливо залишатися відкритими новим і прогресивним рішенням. Сфера транспорту також видозмінюється, з'являються більш екологічні засоби пересування містом. Спільний проєкт із «Чернігівською політехнікою» відповідає нашому глобальному баченню сталого розвитку світу. Ми раді розширювати партнерство з молодими талантами і підтримувати важливі соціальні проєкти по всій Україні», коментує Денис Хренов, в.о. генерального директора AB InBev Efes Україна.

Під час реалізації проєкту електропарковки перед студентами стояло завдання створити об'єкт із сучасним дизайном, захистом від атмосферних опадів та відеоспостереженням. Станція буде оснащена можливостями зарядки від джерел сонячної енергії. Також вона підтримуватиме широкий спектр інтерфейсів для підключення і заряджання акумуляторів різних типів.

«Наш університет активно використовує технологічні рішення в освітньому процесі та є центром сучасних інноваційних технологій сталого розвитку. Так, викладачі спільно зі студентами вже успішно реалізували проєкти зі створення інформаційно-вимірювальних систем із живленням від сонячних панелей, маємо досвід створення власних електричних транспортних засобів. Створення електропарковки й місця для зарядки такого типу транспорту наступний крок до побудови зеленої інфраструктури університету. Крім того, даний об'єкт в подальшому буде використовуватися студентами для проведення наукових робіт з підвищення ефективності інтелектуальних систем моніторингу. Ми вдячні компанії AB InBev Efes Україна за підтримку і можливість створювати екологічний світ разом», зазначає Анатолій Приступа, координатор проєкту від НУ «Чернігівська політехніка».

Спочатку студенти зможуть безкоштовно заряджати електротранспорт на парковці університету. Надалі ж її оснастять сучасною технологією моніторингу, що дозволить оплачувати електроенергію, використану для підзарядки акумуляторів кожного транспортного засобу.

«Ми пишаємося українськими студентами, які своїми ідеями і талантами прокладають шлях до більш чистого й ефективного майбутнього. Створення електропарковки на території Національного університету «Чернігівська політехніка» це пілотний проєкт, який слугуватиме поштовхом для розвитку зеленої інфраструктури в регіоні», підкреслює Світлана Святушенко, заступниця начальника управління енергетики, житлово-комунального господарства та благоустрою, начальниця відділу палива й енергетики при департаменті енергоефективності, транспорту, зв'язку та житлово-комунального господарства Чернігівської обласної державної адміністрації.

«Чернігівська політехніка» один із найбільших університетів Чернігівської області, де навчаються понад 6 000 студентів. Уже зараз університет активно розвиває таланти серед студентів, які прагнуть поліпшити суспільство шляхом впровадження інновацій. Вони працюють над проєктами і розробками в сфері електротранспорту, робототехнологій тощо. Команда студентів-ініціаторів проєкту зі створення електропарковки є частиною спільноти Enactus, яка об'єднує лідерів бізнесу й освіти для створення більш стійкого і кращого світу.

Інформаційна довідка:

AB InBev Efes Україна — один із лідерів українського пивоварного ринку, який є спільним підприємством найбільшої в світі виробника пива Anheuser-Busch InBev і регіональної компанії з виробництва напоїв із провідними позиціями Anadolu Efes.

AB InBev Efes Україна має три пивоварні в Чернігові, Харкові та Миколаєві.

Портфель пивних брендів складається з глобальних ТМ: Bud, Corona Extra, Stella Artois; міжнародних ТМ: Hoegaarden, Leffe, Lowenbrau, Franziskaner, Spaten, Staropramen, Taller, Velkopopovický Kozel, «Старий Мельник із Діжки», Miller, Tripel Karmeliet, Kwak, Cubanisto, Boddingtons Pub Ale; локальних ТМ: «Чернігівське», «Рогань», «Янтар»; квасу«Село і люди», сидру «Де Сад».

Контакти для ЗМІ

Усі запити, пов'язані з наданням інформації для ЗМІ, прохання надсилати Нонні Мартиновій, менеджеру із зовнішніх комунікацій.

Моб.: +38 (095) 287-62-28; +38 (068) 344-56-02

E-mail: Nonna.Martynova@AB-Inbev.com