AB InBev шукає інноваційні рішення в переробці відходів ячменю

Компанія AB InBev робить ще один крок на шляху до сталого майбутнього, в якому безвідходне виробництво посідає центральне місце. Вона підтримала відкриття компанії EverGrain, заснованої колишнім керівником зі сталого розвитку AB InBev Грегом Белтом (Greg Belt). Основна діяльність EverGrain ― переробка відпрацьованого ячменю в продукти, багаті рослинним білком і клітковиною. Для AB InBev це новий і більш екологічний спосіб утилізації пивної дробини, яка, за оцінками експертів, становить близько 1,4 млн тонн на рік.

Якщо дивитися більш комплексно, то світова пивоварна галузь виробляє близько 9 млн тонн відпрацьованого ячменю на рік. Найчастіше пивну дробину утилізують, згодовуючи худобі, або використовують як добриво. Але близько п'яти років тому Грег Белт задумався, чи існує альтернативний спосіб утилізації відходів ячменю, адже, хоча дробина більше не підходить для варіння пива, вона містить багато поживних речовин. Так з'явилася ідея створення EverGrain.

EverGrain переробляє ячмінь в екологічно чисті інгредієнти, які потім можна використовувати для створення різних продуктів харчування і напоїв з підвищеною харчовою цінністю. Виробництво інгредієнтів з ячменю також може допомогти в боротьбі з глобальними соціально-економічними проблемами, такими як недоїдання.

«Відпрацьований ячмінь ― це відмінне джерело поживних речовин. Нам просто потрібно було придумати, як переробити ячмінь у білок з технічної точки зору. Ми знали, що якщо нам це вдасться, то ми зможемо не тільки задовольнити бажання споживачів, а й допомогти довкіллю», ― коментує Грег Белт.

У своїй діяльності EverGrain керується принципами сталого розвитку та використовує інноваційні процеси виробництва. Це дозволяє повністю реалізувати потенціал ячменю і дбайливо ставитися до ресурсів планети. Так, наприклад, EverGrain зовсім не потрібно використовувати землю й електроенергію для вирощування сировини. Все, що потрібно, ― відпрацьований ячмінь, мінімальна кількість води й електроенергії. Завдяки такій переробці дробина перетворюється в готовий рослинний білок.

«AB InBev рада підтримати підприємство, місією якого є створення екологічно чистих і поживних продуктів за допомогою замкнутого циклу виробництва. EverGrain знаменує собою важливий етап на шляху до нашої кінцевої мети побудувати кращий світ відповідно до принципів сталого розвитку», ― говорить Тоні Мілікін (Tony Milikin), директор зі сталого розвитку та закупівель AB InBev.

Сьогодні EverGrain виробляє два види продуктів ― EverPro і EverVita. Вони обидва багаті білком, легко засвоюються і не схожі на те, що пропонує ринок.

Продукти рослинного походження ― одна з категорій у світовій харчовій галузі, що зростають найшвидше. Згідно з Глобальним звітом HealthFocus International (HFI) за 2019 рік, чверть споживачів у всьому світі збільшили кількість рослинних продуктів у своєму раціоні та навіть готові платити за них більше. EverGrain за підтримки AB InBev підтримуватиме попит, що зростає, на багаті рослинним протеїном продукти з боку бізнес-партнерів, організовуючи стабільні поставки для підприємств по всьому світу.

Інформаційна довідка:

AB InBev Efes Україна — один із лідерів українського пивоварного ринку, який є спільним підприємством найбільшої в світі виробника пива Anheuser-Busch InBev і регіональної компанії з виробництва напоїв із провідними позиціями Anadolu Efes.

AB InBev Efes Україна має три пивоварні в Чернігові, Харкові та Миколаєві.

Портфель пивних брендів складається з глобальних ТМ: Bud, Corona Extra, Stella Artois; міжнародних ТМ: Hoegaarden, Leffe, Lowenbrau, Franziskaner, Spaten, Staropramen, Taller, Velkopopovický Kozel, «Старий Мельник із Діжки», Miller, Tripel Karmeliet, Kwak, Cubanisto, Boddingtons Pub Ale; локальних ТМ: «Чернігівське», «Рогань», «Янтар»; квасу«Село і люди», сидру «Де Сад».

Контакти для ЗМІ

Усі запити, пов'язані з наданням інформації для ЗМІ, прохання надсилати Нонні Мартиновій, менеджеру із зовнішніх комунікацій.

Моб.: +38 (095) 287-62-28; +38 (068) 344-56-02

E-mail: Nonna.Martynova@AB-Inbev.com