Дослідження International Data Corporation представляє новий погляд на центри обробки даних All-Flash

Міжнародна аналітично-консалтингова компанія International Data Corporation (IDC) опублікувала дослідження «Перехід до епохи центрів обробки даних All-Flash як інструмент прискорення цифрової трансформації». За підтримки Huawei у цьому дослідженні IDC докладно розглянула центри обробки даних (ЦОД) All-Flash (на основі флеш-накопичувачів). У документі вперше в галузі розгорнуто окреслено центри обробки даних All-Flash у питаннях зберігання даних, обчислень і мереж. Документ слугує важливим посібником зі створення центрів обробки даних для підприємств, які прагнуть до цифрової трансформації. Мета дослідження — сприяти створенню та перспективному розвитку центрів обробки даних All-Flash у всіх галузях.

Трансформації та інновації, які стосуються центрів обробки даних, неминучі на шляху до інтелектуальної епохи. Після модернізації корпоративних ІТ-архітектур все більше організацій вкладають кошти в передові технології, що сприяють інноваціям в управлінні даними, здатності до миттєвих змін, енергоефективності, надійності систем й інтелектуальному управлінню. Ці аспекти стали новими тенденціями для сталих центрів обробки даних, орієнтованих на майбутнє.

Документ переосмислює поняття центру обробки даних All-Flash як такого, що застосовує твердотілі накопичувачі, які охоплюють щонайменше 90% від його ємності (разом із зовнішніми системами зберігання та вбудованим сховищем серверів). Такі центри забезпечують високу щільність і надійність збережених даних, низьку затримку й енергоефективність. ЦОД All-Flash відіграють значну роль у просуванні цифрових бізнесів і додатків, а також допомагають підприємствам отримувати якнайбільшу користь від інновацій у галузі даних.

В офіційному документі також висвітлено поняття та позиціонування центрів обробки даних All-Flash з урахуванням передових світових практик у галузях фінансів, мобільного зв`язку, охорони здоров’я тощо.

  • Системи зберігання All-Flash більше не призначені тільки для певних програм і робочих навантажень. Віднині їх можна розгорнути для задоволення критичних і додаткових навантажень у різних середовищах.
  • Національна й міжнародна політика щодо раціонального використання зеленої енергії поступово впроваджується в усі операційні процеси підприємств. Центри обробки даних All-Flash — це розумний вибір і наступний крок на шляху до сталого розвитку.
  • Мережі центрів обробки даних розвиваються в бік мереж, повністю заснованих на IP (all-IP). Передбачається, що NVMe over Fabrics стане каталізатором інновацій в архітектурі передачі даних для досягнення вищої продуктивності та спрощення управління експлуатацією і технічним обслуговуванням, особливо в компонованій інфраструктурі зберігання й обробки даних.
  • Цифрова трансформація створює нові виклики для підприємств, і деякі з них зумовлено надходженням даних у режимі реального часу. Орієнтована на пам’ять інфраструктура є популярним вибором, оскільки забезпечує оптимальну затримку для робочих навантажень і використовує передові технології, такі як штучний інтелект, машинне та глибоке навчання. Така інфраструктура гарантує високу паралельність даних із низькою затримкою, що ідеально підходить для розширення робочих навантажень.
  • Надалі цифрова інфраструктура розвиватиметься, стаючи повсюдною і охоплюючи весь життєвий цикл даних. All-Flash ЦОД реалізовуватиме міждоменне розгортання протягом всього життєвого циклу даних, пропонуючи інтелектуальну систему експлуатації і техобслуговування, яка знижує витрати та спрощує управління центром обробки даних. При цьому забезпечуватиметься вища продуктивність і поліпшена надійність проти альтернативних моделей.

У All-Flash ЦОД використовуються повнофункціональні висококласні системи зберігання, що пропонують високий рівень захисту в усіх сценаріях. Це оптимальний вибір для тих підприємств, які прагнуть якнайліпше задовольнити свої потреби в цифровому розвитку і дати поштовх власним науковим і технологічним інноваціям. До того ж, оснащений all-IP-мережею та інтелектуальним управлінням експлуатацією й техобслуговуванням, такий центр скорочує вуглецевий слід і вирізняється нижчим енергоспоживанням, відтак заощаджує витрати підприємства на електроенергію. Дізнайтеся більше про рішення Huawei OceanStor All-Flash Data Center.

Завантажити повну версію документу можна за посиланням.

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Компанія вкладає значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 197 тисяч співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі.

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності ХУАВЕЙ УКРАЇНА охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Дізнайтеся більше на сайті: https://www.huawei.com/ua/

Читайте новини компанії в офіційних джерелах

Huawei Ukraine: https://www.huawei.com/ua/

Huawei Consumer Ukraine: https://consumer.huawei.com/ua/

Huawei Enterprise Ukraine: https://e.huawei.com/ua/

Huawei FusionSolar Ukraine: https://solar.huawei.com/ua

Huawei Global: http://www.huawei.com

Facebook

Huawei Ukraine https://www.facebook.com/huaweiukraine

Huawei Mobile UA https://www.facebook.com/HuaweimobileUA/

Huawei Enterprise https://www.facebook.com/HuaweiEnterprise

Huawei Global https://www.facebook.com/huawei/

Telegram

Huawei UA https://t.me/Huawei_Ukraine

Twitter

https://twitter.com/huawei_ukraine

Twitter Huawei FusionSolar: https://twitter.com/HuaweiSolar

Linkedin: https://www.linkedin.com/showcase/huawei-fusionsolar

Контакти

Аліна Севастюк, менеджер зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА (корпоративний PR), sevastiuk.alina@huawei.com, +380 95 462-82-82

Олександра Терещук, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА, tereshchuk.oleksandra@huawei.com, +380 96 340-66-22