Хуавей Україна передала новітнє мережеве обладнання КПІ ім. Ігоря Сікорського для освітніх цілей і наукових досліджень

19 серпня 2021 року компанія «Хуавей Україна» передала Національному технічному університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» новітнє обладнання для використання в освітніх цілях та проведення наукових досліджень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.

Зокрема, йдеться про такі пристрої: комутатори, маршрутизатори, надпотужні контролери Wi-Fi AirEngine, точки доступу найновішого стандарту Wi-Fi-6 із смарт-антенами, USB, Bluetooth low energy та слотом підключення IoT.

Наразі на базі цього вищого навчального закладу діє Академія інформаційних і мережевих технологій, авторизована Huawei. Відповідна угода між Хуавей Україна та КПІ ім. Ігоря Сікорського була укладена у липні 2020 року.

Академія готує майбутніх випускників університетів до роботи в галузі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ). Учасники мають можливість отримати знання і навички, корисні для продовження освіти та здобуття інших технічних спеціальностей, а також для початку кар’єри в сфері ІКТ.

Програма ґрунтується на змішаній моделі навчання, поєднуючи високу якість традиційної освіти, що передбачає безпосередній контакт викладача та студента, з навчальними курсами й засобами тестування на базі сучасних технологій.  

«Академія інформаційних і мережевих технологій, авторизована Huawei, є яскравим прикладом формування спільного освітнього і наукового середовища університету та високотехнологічної компанії, якою є Huawei. Це середовище — не лише основа підготовки висококваліфікованих фахівців, а й засіб досягнення спільних технологічних проривів світового рівня», — наголосив Михайло Згуровський, професор та ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського.

«Мінцифра вітає співпрацю одного зі світових лідерів технологічних розробок у галузі ІКТ із провідним технічним університетом України. Оновлення технологічного обладнання для освітніх цілей, науки, проведення дослідницьких робіт сприятиме популяризації нових технологій. Підготовка висококваліфікованих фахівців у проєктуванні, будівництві інтернет-мереж, задоволенні потреб замовників, налаштуванні та обслуговуванні мереж доступу до інтернету покращить розвиток цифрової інфраструктури», — підкреслив Юрій Мацик, Директор Директорату розвитку мобільного та фіксованого ШСД Міністерства цифрової трансформації України.

«Ми високо цінуємо нашу багаторічну співпрацю та партнерство з КПІ ім. Ігоря Сікорського. Сподіваємося, що обладнання, яке ми сьогодні передаємо, допоможе студентам у навчанні та сприятиме появі в Україні нових висококваліфікованих спеціалістів у сфері телекомунікацій, які зроблять вагомий внесок у розвиток цифрової економіки України», — зазначив Чжан Ге, директор департаменту персоналу Хуавей Україна.

У межах діяльності Академій інформаційних і мережевих технологій (ICT Аcademies), авторизованих Huawei, викладачі КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшли сертифікаційний курс для майбутніх тренерів HCIA-Datacom та HCIA-WLAN.

HCIA-Datacom — це базовий курс із мережевих технологій, під час якого слухачі отримали відповідні знання і навички, зокрема стосовно маршрутизації та комутації, безпеки й бездротових технологій, програмно-керованих мереж тощо.

Курс HCIA-Datacom є першим освітнім курсом Академії інформаційних і мережевих технологій, авторизованої Huawei, доступним українською мовою за посиланням. Варто зазначити, що переклад українською мовою курсу HCIA-Datacom забезпечено фахівцями радіотехнічного факультету та департаменту міжнародних зв’язків КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Нагадаємо, що авторизовані Huawei Академії інформаційних і мережевих технологій наразі створені у таких навчальних закладах, як Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет радіоелектроніки, Національний університет «Львівська політехніка», Національний авіаційний університет, Державний університет телекомунікацій, Львівський національний університет імені Івана Франка, а також Комп’ютерна Академія ШАГ у Харкові.

Також Хуавей Україна провадить проєктну роботу з низкою українських університетів із різних наукових напрямів. Зокрема, у червні 2021 року опубліковано результати дослідного проєкту «Цифрова економіка: вплив ІКТ на людський капітал та формування компетенцій майбутнього», проведеного Київським національним економічним університетом імені Вадима Гетьмана (КНЕУ) за ініціативи компанії.

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Компанія вкладає значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 197 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі.

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності ХУАВЕЙ УКРАЇНА охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Дізнайтеся більше на сайті: https://www.huawei.com/ua/.

Читайте новини компанії в офіційних джерелах

Huawei Ukraine: https://www.huawei.com/ua/

Huawei Consumer Ukraine: https://consumer.huawei.com/ua/

Huawei Enterprise Ukraine: https://e.huawei.com/ua/

Huawei FusionSolar Ukraine: https://solar.huawei.com/ua

Huawei Global: http://www.huawei.com

Facebook

Huawei Ukraine https://www.facebook.com/huaweiukraine

Huawei Mobile UA https://www.facebook.com/HuaweimobileUA/

Huawei Enterprise https://www.facebook.com/HuaweiEnterprise

Huawei Global https://www.facebook.com/huawei/

Telegram

Huawei UA https://t.me/Huawei_Ukraine

Twitter

https://twitter.com/huawei_ukraine

Twitter Huawei FusionSolar: https://twitter.com/HuaweiSolar

Linkedin: https://www.linkedin.com/showcase/huawei-fusionsolar

Контакти

Аліна Севастюк, менеджер зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА (корпоративний PR), sevastiuk.alina@huawei.com, +380 95 462-82-82

Олександра Терещук, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА, tereshchuk.oleksandra@huawei.com, +380 96 340-66-22