Huawei опублікувала «Звіт про сталий розвиток» за 2020 рік: цифрова інклюзія, безпека та надійність, захист довкілля, здорова і збалансована екосистема

Компанія Huawei поширила «Звіт про сталий розвиток» за 2020 рік. У документі описано прогрес, досягнутий Huawei за минулий рік у чотирьох стратегіях сталого розвитку: цифровій інклюзії, безпеці та надійності, захисті довкілля, а також здоровій збалансованій екосистемі.

Цифрова інклюзія «Технології для всіх» (TECH4ALL): нікого не залишимо осторонь у цифровому світі

Пандемія COVID-19 значно збільшила навантаження на системи освіти та охорони здоров’я. Компанія Huawei застосовує інноваційні рішення у галузі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), щоб забезпечити жителям різних регіонів рівний доступ до якісної освіти та ресурсів у сфері охорони здоров’я, а також бере активну участь у боротьбі з пандемією.

У 2020 році Huawei запровадила програми «Навички на колесах» (Skills on Wheels) та «Підключення шкіл» (Connecting Schools) у понад 200 школах світу. До програм долучилися більш ніж 60 000 осіб. Компанія також надала технічну допомогу майже 90 країнам, щоб якнайбільше підтримати місцеве населення скрутні часи.

У межах діяльності Huawei із надання загального доступу до цифрових технологій і додатків компанія пропонує 15 спеціальних функцій на своїх смартфонах. Завдяки цим можливостям щомісяця близько 10 мільйонів людей користуються інтелектуальними технологіями у повсякденному житті.

У 2020 році Huawei допомогла 22 заповідним територіям у 18 країнах ефективніше управляти природними ресурсами та захищати біорізноманіття за допомогою цифрових технологій. Huawei також випустила RuralStar Pro — рішення із послугами голосового та мобільного широкосмугового зв’язку, призначене для малонаселених віддалених сіл. Воно забезпечує покриття мережі для понад 50 мільйонів людей у найбільш віддалених населених пунктах.

З увагою до людських потреб: створення безпечних, надійних і високоякісних продуктів, рішень та послуг

«Ми вважаємо, що технології повинні бути орієнтовані на людей, — зазначив у звіті Тао Цзінвень (Tao Jingwen), член правління та керівник комітету зі сталого розвитку Huawei. — Технології повинні слугувати людям, гарантуючи їхнє право на зважений вибір».

Huawei вважає кібербезпеку та захист конфіденційності своїми пріоритетами. У 2020 році компанія опублікувала Рамкову програму забезпечення надійності та визначення критеріїв оцінки при створенні програмного забезпечення і розробила низку механізмів надійного кодування. Наприкінці 2020 року Huawei отримала 2 963 патенти в сфері кібербезпеки та захисту конфіденційності у всьому світі. Торік компанія уклала угоди на обробку даних із понад 5 000 постачальників послуг та провела комплексну перевірку дотримання вимог цих угод.

Незважаючи на пандемію, компанія продовжувала забезпечувати безперебійне підключення для понад трьох млрд людей у світі. Також Huawei підтримувала стабільність мереж під час понад 200 природних катаклізмів та нещасних випадків.

Технології для кращого майбутнього планети: екологічний і сталий розвиток завдяки інноваціям

«Інтелектуальний світ має бути «зеленим», — зазначив у звіті Лян Хуа (Liang Hua), голова правління Huawei. — Досягнення в сфері технологій можуть допомогти нам краще розуміти та захищати довкілля, пом’якшуючи вплив діяльності людини на планету. Ми віримо, що технології можуть гармонійно співіснувати з природою і допоможуть зробити цей світ кращим».

Huawei прагне побудувати більш сталий цифровий світ. Компанія сконцентрована на скороченні викидів вуглецю, сприянні розвитку відновлюваної енергетики. Також Huawei робить внесок у розвиток економіки замкненого циклу. У 2020 році викиди CO2 компанії Huawei на мільйон китайських юанів від доходу скоротилися на 33,2% порівняно з базовим роком (2012), перевищивши встановлені у 2016 році контрольні показники у 30%.

У 2020 році благодійна організація з охорони навколишнього середовища (CDP) оцінила понад 5 800 компаній та їхні зусилля у протидії зміні клімату. Huawei стала однією з небагатьох компаній, що отримали престижний бал «А» за скорочення викидів вуглецю, пом’якшення кліматичних ризиків та розвиток низьковуглецевої економіки.

Щоб сприяти розвитку відновлюваної енергетики, Huawei впровадила цифрові рішення в галузі енергетики у понад 170 країнах і регіонах, надаючи послуги третині усього населення світу. Наразі ці рішення згенерували 325 млрд кВт-год електроенергії з відновлюваних джерел та заощадили 10 млрд кВт-год. Ці зусилля призвели до скорочення викидів CO2 на 160 млн тонн.

Компанія також застосовує більш екологічні матеріали, розробляє продукти з тривалим терміном експлуатації, використовує «зелені» матеріали для пакування та зменшує обсяг відходів. Разом ці дії сприятимуть розвитку економіки замкненого циклу.

Створення соціальної цінності та досягнення цілей сталого розвитку ООН

Окрім створення комерційної цінності для клієнтів, Huawei визнає важливість розвитку соціальної цінності для всіх зацікавлених сторін і для досягнення цілей сталого розвитку ООН.

Huawei турбується про своїх працівників і ставить їхню безпеку понад усе. Під час пандемії COVID-19 компанія вжила заходів, щоб забезпечити охорону здоров’я і безпеку співробітників, а також допомогти постачальникам і підрядникам безпечно відновити роботу.

У 2020 році Huawei організувала понад 650 благодійних заходів у всьому світі. Флагманська КСВ-програма компанії «Насіння для майбутнього» (Seeds for the Future) допомогла приблизно 9 000 студентів із 130 країн і регіонів. У майбутньому ці молоді таланти стануть цінними кадрами у галузі ІКТ.

Протягом минулого року Huawei продовжувала вдосконалювати програму з дотримання умов укладених угод, а також відкрито та активно співпрацювала із зацікавленими сторонами, щоб покращити взаєморозуміння і довіру.

У постпандемічну епоху технології відіграють ще важливішу роль у забезпеченні сталого розвитку суспільства. Huawei готова і прагне співпрацювати з партнерами, а також застосовувати інноваційні рішення в галузі ІКТ для досягнення цілей сталого розвитку ООН. Також компанія прагне надати доступ до цифрових технологій кожній людині, будинку та організації для створення повністю підключеного інтелектуального світу.

Посилання на звіт про сталий розвиток за 2020 рік: http://www.huawei.com/en/sustainability/sustainability-report.

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Ми вкладаємо значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 197 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі.

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності ХУАВЕЙ УКРАЇНА охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Дізнайтеся більше на сайті: https://www.huawei.com/ua/.

Читайте новини компанії в офіційних джерелах

Huawei Ukraine: https://www.huawei.com/ua/

Huawei Consumer Ukraine: https://consumer.huawei.com/ua/

Huawei Enterprise Ukraine: https://e.huawei.com/ua/

Huawei FusionSolar Ukraine: https://solar.huawei.com/ua

Huawei Global: http://www.huawei.com

Facebook

Huawei Ukraine https://www.facebook.com/huaweiukraine

Huawei Mobile UA https://www.facebook.com/HuaweimobileUA/

Huawei Enterprise https://www.facebook.com/HuaweiEnterprise

Huawei Global https://www.facebook.com/huawei/

Telegram

Huawei UA https://t.me/Huawei_Ukraine

Twitter

https://twitter.com/huawei_ukraine

Twitter Huawei FusionSolar: https://twitter.com/HuaweiSolar

Linkedin: https://www.linkedin.com/showcase/huawei-fusionsolar

Контакти

Аліна Севастюк, менеджер зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА (корпоративний PR), sevastiuk.alina@huawei.com, +380 95 462-82-82

Олександра Терещук, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА, tereshchuk.oleksandra@huawei.com, +380 96 340-66-22