Huawei представила інноваційні рішення для сонячних електростанцій домогосподарств на виставці CISOLAR 2021

Huawei Ukraine та компанія Photomate стали учасниками головної виставки Центральної та Східної Європи у галузі сонячної енергетики CISOLAR 2021, яка проходила 7-8 липня 2021 року у київському виставковому центрі «АККО Інтернешнл» та в онлайн-форматі. У межах події Huawei Ukraine представила інноваційні рішення FusionSolar для сонячної енергетики, покликані оптимізувати робочі процеси домогосподарств.

Під час CISOLAR 2021 відбулася конференція власників приватних сонячних електростанцій. Олександр Альохін, старший продакт-менеджер департаменту цифрової енергетики Huawei Ukraine, взяв участь у цій події із виступом «Погляд Huawei на ефективність і безпеку малих СЕС для домогосподарств». Експерт наголосив на важливості розробки та впровадження сучасних фотовольтаїчних рішень, що одночасно є безпечними, продуктивними та доступнішими з точки зору користувача. Так, сонячні інвертори мають простіше приєднуватися до системи моніторингу й управління, синхронізуватися з мережею, підтримувати її оптимальне функціонування.

Основним експонатом Huawei на виставці став мережевий 30-кВт інвертор для сонячних електростанцій домогосподарств — Huawei SUN2000-30KTL-M3, що прийшов на зміну попередньому флагману. Цей інвертор допомагатиме контролювати несправності сонячних батарей та сповіщатиме власників завдяки технології активного захисту від електричної дуги, а вбудована функція відновлення від деградації (PID) панелей збільшуватиме генерацію впродовж усього терміну експлуатації.

Інвертор Huawei SUN2000-30KTL-M3 здатний ефективно працювати з односторонніми та двосторонніми сонячними батареями з високими струмами та потужністю понад 500 Вт. До того ж підтримка оптимізаторів потужності здатна зменшити негативний вплив затінення на генерацію всієї електростанції, а їхнє вибіркове встановлення ще й знизити витрати порівняно з рішеннями, де оптимізатори встановлюються на кожну сонячну батарею.

В Україні кожен охочий може стати енергетиком і збудувати сонячну електростанцію на території свого домогосподарства. Станом на липень 2021 року максимальна дозволена потужність приватної СЕС, яка працює за зеленим тарифом, становить 30 кВт. І хоча саме таку потужність має більшість домашніх сонячних електростанцій, установки малої потужності з акумуляторами стрімко набувають популярності.

«Huawei пропонує комплексне рішення власного виробництва: однофазні інвертори потужністю від 2 до 6 кВт і трифазні інвертори потужністю від 3 до 10 кВт, що сумісні з модульними акумуляторними батареями LUNA2000, — пояснив Олександр Альохін. — Системи з акумуляторами ємністю від 5 до 30 кВт·год призначені для резервування важливих споживачів на час відключення, накопичення електроенергії із сонячних батарей у денний час і використання її уночі, а також використання дешевшої електроенергії для заряджання акумулятора та подальшого розряду, коли електроенергія дорожча».

Huawei є лідером з інтеграції цифрових інформаційних технологій у сонячні станції та випускає провідні фотовольтаїчні рішення. Інвертори Huawei стали доступними в Україні з 2015 року завдяки підтримці компанії Photomate. Наразі українські фотовольтаїчні станції для домогосподарств, на яких встановлені інвертори Huawei, щороку скорочують викиди СО2 на 350 000 тонн, що еквівалентно висаджуванню 6 млн дерев.

Нагадаємо, що виставка CISOLAR тривала в столиці України з 7 до 8 липня 2021 року. Цьогоріч захід відбувався в гібридному форматі — онлайн і офлайн. Уже 10-й рік поспіль CISOLAR представляє тренди відновлюваної енергетики, пропонує якісну платформу для комунікацій між учасниками ринків, створює сприятливі умови для обміну ідеями однодумцями з 15 країн. Цьогоріч експонентами CISOLAR стали сонячні парки, асоціації з сонячної енергетики, виробники модулів та інверторів тощо.

Про виставку CISOLAR

CISOLAR ― одна з найбільших галузевих виставок, присвячених сонячній енергетиці, не лише в Україні, а й у Центральній та Східній Європі. Подія збирає всіх гравців ринку, які представляють найкращі технології та обладнання з усього світу, та слугує майданчиком для встановлення контактів, вибору обладнання й укладання угод.

Про компанію PHOTOMATE

Photomate ― регіональний VAP та CSP (сертифікований сервісний партнер) партнер Huawei у галузі сонячної енергетики в країнах Центральної та Східної Європи, Скандинавії, Балтії, Кавказу та Центральної Азії.

З 2008 року ми посідаємо провідні позиції у сфері постачання сонячних інверторів для комерційних проєктів та домогосподарств. До нашої команди входять понад 40 співробітників, які працюють у 25 країнах.

Лише в 2020 році ми постачили своїм клієнтам інвертори Huawei FusionSolar зі встановленою потужністю майже 1440 МВт. Ми проводимо понад 150 професійних тренінгів на рік, і ви можете зустріти нас на 20 виставках та конференціях. Наш склад відповідає сучасним вимогам та забезпечує швидке відвантаження товарів завдяки наявності більше ніж 3200 місць для піддонів, де зберігаються сонячні інвертори загальною потужністю понад 300 МВт.

Компанія Photomate має на меті постачання надійного та розумного обладнання для сонячних проєктів, надаючи максимальну технічну підтримку клієнтам у Центральній, Східній, Північній Європі та Центральній Азії.

https://www.photomate.eu/ua/ 

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Ми вкладаємо значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 194 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі. Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності ХУАВЕЙ УКРАЇНА охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Про Huawei FusionSolar

Посівши помітне місце на ринку сонячної енергетики по всьому світу, Huawei пропонує стрингові інвертори нового покоління із розумною технологією управління для створення повністю цифрового розумного фотоелектричного рішення FusionSolar®.

Рішення FusionSolar® є розумним, безпечним та надійним, що забезпечує стабільно високу генерацію та рентабельність інвестицій. Це робить Huawei ідеальним вибором для інвесторів та девелоперів по всьому світу.

Huawei посідає 1 місце у світі за обсягом постачання інверторів з 2015 до 2019 рр.

Читайте новини компанії Huawei Ukraine FusionSolar в офіційних джерелах

Fusion Solar Ukraine: https://solar.huawei.com/ua

Huawei Enterprise Ukraine: https://e.huawei.com/ua/

Huawei Ukraine: https://www.huawei.com/ua/

Facebook Huawei Ukraine: https://www.facebook.com/huaweiukraine

Youtube Huawei Ukraine: https://www.youtube.com/channel/UCZIvr9NYUIvkH5uS55utF-w/featured

Telegram Huawei UA: https://t.me/Huawei_Ukraine

Twitter Huawei Ukraine: https://twitter.com/huawei_ukraine

Читайте новини компанії Huawei FusionSolar Europe в офіційних джерелах

Huawei Fusion Solar Europe: https://solar.huawei.com/eu/

Huawei Enterprise Global: https://e.huawei.com/en/

Huawei Global: http://www.huawei.com

Facebook Huawei Fusion Solar: https://www.facebook.com/HuaweiFusionSolar

Youtube Huawei Fusion Solar: https://www.youtube.com/channel/UCqY5WCjAYp2LyogA28vsyeg

Twitter Huawei Fusion Solar: https://twitter.com/HuaweiSolar

Linkedin: https://www.linkedin.com/showcase/huawei-fusionsolar

Контакти

Олександра Волощук, менеджер з маркетингу та зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА (продуктовий PR) voloshchuk.oleksandra@huawei.com, +380 68 875-24-55

Аліна Севастюк, менеджер зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА (корпоративний PR), sevastiuk.alina@huawei.com, +380 95 462-82-82

Олександра Терещук, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА, tereshchuk.oleksandra@huawei.com, +380 96 340-66-22