Huawei пройшла процедуру забезпечення безпеки мережевого 5G-обладнання від асоціації GSMA

5G-обладнання Huawei для бездротових та базових мереж (5G RAN gNodeB, 5G Core UDG,UDM,UNC,UPCF) і LTE eNodeB пройшло процедуру верифікації безпеки мережевого обладнання (NESAS) від асоціації GSMA. NESAS від GSMA підвищує упевненість галузі в надійності телекомунікаційного обладнання. Це робить (NESAS) практичним вибором для індустрії та важливим аспектом для регіональних ринків, що мають на меті спільний розвиток більш гнучкого ринку послуг мобільного зв’язку.

NESAS — це стандартизований механізм оцінки кібербезпеки, розроблений GSMA і 3GPP спільно з головними світовими операторами, постачальниками, партнерами і регуляторами галузі. Він надає галузевий механізм оцінки рівня безпеки та слугує підвищенню рівня безпеки всієї мобільної індустрії. Це добровільна процедура, в рамках якої оцінюється життєвий цикл процесу розробки програмного забезпечення мережевого обладнання, а процеси його експлуатації підлягають комплексному аудиту щодо безпеки згідно із поточним випуском NESAS і вимогами безпеки. Підсумкові звіти незалежного аудиту оцінки NESAS можна знайти за посиланням: https://www.gsma.com/security/nesas-participating-vendors/.

NESAS від GSMA, що широко застосовується у галузі, гарантує відповідність обладнання вимогам щодо безпеки і надійності 5G-мережі. Комплексний підхід NESAS дозволяє уникнути фрагментарної оцінки та пов’язаних із цим витрат, а також покращити прозорість рівнів оцінки безпеки у галузі завдяки очевидним і вимірюваним результатам. NESAS охоплює 20 категорій оцінювання, визначаючи вимоги безпеки життєвого циклу процесу розробки програмного забезпечення для продуктів 5G. Крім того, ця процедура застосовує контрольні приклади тестування, визначені 3GPP для оцінки безпеки мережевого обладнання.

«NESAS від GSMA — це новітній підхід до оцінки безпеки мереж мобільного зв’язку. В епоху 5G процедура NESAS забезпечує стандартизоване та ефективне оцінювання кібербезпеки, що дозволяє телекомунікаційній галузі гарантувати достовірність. Також оцінювання є важливим орієнтиром для всіх зацікавлених сторін, зокрема операторів, постачальників обладнання, державних регуляторів і постачальників програмно-апаратних ресурсів. Huawei завжди фокусується на кібербезпеці, що відповідає викликам розвитку технологій. Ми повністю підтримуємо NESAS і і беремо участь у його розвитку. Ми також закликаємо всіх гравців галузі долучитися до спільноїї роботи над більш скоординованим ринком мобільного зв’язку», — сказав Девін Дуан (Devin Duan), голова напряму 5G E2E Cybersecurity Marketing у Huawei.

Для Huawei забезпечення кібербезпеки є спільним завданням не тільки самої компанії, але і її клієнтів, органів контролю та інших зацікавлених сторін. Довіра до кібербезпеки стала головною глобальною проблемою, оскільки світ стає все більш цифровим. Huawei вважає, що ця довіра повинна ґрунтуватися на перевірених фактах, які, у свою чергу, повинні базуватися на загальноприйнятих стандартах. Компанія впевнена, що це ефективний шлях для побудови довіри в еру цифрової трансформації. Huawei підтримує GSMA і 3GPP у розробці глобального стандартизованого підходу до оцінки безпеки. Це ідеябула широко прийнята як галузевий консенсус. NESAS сприяє розвитку цієї концепції. У свою чергу, Huawei також закликає галузь широко застосовувати цю процедуру.

Перед проходженням NESAS від GSMA компанія Huawei пройшла тестування кібербезпеки 5G, IMT-2020 (5G) Promotion Groupу Китаї. Ці тести проводилися відповідно до міжнародних стандартів 3GPP до безпеки 5G.

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Ми вкладаємо значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 194 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі.

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності «ХУАВЕЙ УКРАЇНА» охоплює чотири напрямки: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Дізнайтеся більше на сайті: https://www.huawei.com/ua/.

Читайте новини компанії в офіційних джерелах

Huawei Ukraine: https://www.huawei.com/ua/

Huawei Consumer Ukraine: https://consumer.huawei.com/ua/

Huawei Enterprise Ukraine: https://e.huawei.com/ua/

Huawei Global: http://www.huawei.com

Facebook

Huawei Ukraine https://www.facebook.com/huaweiukraine

Huawei Mobile UA https://www.facebook.com/HuaweimobileUA/

Huawei Enterprise https://www.facebook.com/HuaweiEnterprise

Huawei Global https://www.facebook.com/huawei/

Huawei FusionSolar Ukraine https://www.facebook.com/HuaweiFusionSolarUkraine/

Telegram

Huawei UA https://t.me/Huawei_Ukraine

Twitter

https://twitter.com/huawei_ukraine

Контакти

Аліна Севастюк, менеджер зі зв’язків із громадськістю ТОВ «ХУАВЕЙ УКРАЇНА» (корпоративний PR), sevastiuk.alina@huawei.com, +380 95 462-82-82

Олександра Терещук, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю ТОВ «ХУАВЕЙ УКРАЇНА», tereshchuk.oleksandra@huawei.com, +380 96 340-66-22