Huawei Ukraine організувала форум «Ефективні енергетичні рішення для власного споживання»

14 вересня Huawei Ukraine та компанія Photomate за підтримки IB Centre провели форум на тему «Ефективні енергетичні рішення для власного споживання». Провідні гравці галузі обговорювали перспективи та шляхи розвитку енергетичного ринку, можливості рішень для власного споживання і фокус української економіки на декарбонізацію. Подія стала платформою для інсталяторів та потужним драйвером розвитку станцій на власне споживання в Україні. Форум зібрав понад 10 провідних експертів галузі відновлюваної енергетики Східної Європи і понад 500 відвідувачів онлайн та офлайн.

Ма Ці, директор Huawei Ukraine, відкрив форум зі вступною промовою: «Сонячна енергетика для власного споживання — не нова концепція для України, однак наразі використовується не весь її потенціал. За останні декілька років вартість електроенергії в Україні зросла майже вдвічі. Я вважаю, що власне споживання стане драйвером відновлюваної енергетики в Україні та прискорить розвиток низьковуглецевого суспільства».

Наразі в Україні налічується понад 40 тисяч домашніх станцій, і тенденція на встановлення СЕС для власного бізнесу та дому лише посилюється. На думку експертів, до кінця 2022 року кількість встановлених сонячних електростанцій на дахах приватних будинків і підприємств зросте у 1,5 разу — до понад 60 тисяч одиниць.

«Ми очікуємо, що кількість встановлених станцій на власне споживання зростатиме, адже зворотний зв’язок клієнтів показує, що вони зацікавлені в цьому продукті. Умови для компенсації власного споживання стали достатньо сприятливими, аби наші клієнти почали успішно впроваджувати такі проєкти», — зазначив Антон Абрамов, директор Photomate.

Також під час форуму виступив Олексій Рябчин, радник голови НАК «Нафтогаз України», який розповів про світовий тренд на будівництво проєктів відновлюваної енергетики для власного споживання і плани компанії з декарбонізації. Максим Сисоєв, партнер міжнародної юридичної компанії Dentons, розповів про регуляторну базу в сфері генерації для власного споживання. Він поділився з учасниками форуму прикладом найпоширенішої моделі енергозабезпечення в Україні. У її основі — будівництво проєкту для власного споживання, встановлення обладнання й подальший продаж електроенергії споживачу.

Сонячна енергетика стає доступнішою і надає підприємствам інструменти для збільшення прибутковості незалежно від «зеленого» тарифу. Крім того, вона відкриває їм шляхи до експортних ринків Європи, де декарбонізація є перепусткою до торгових можливостей. Через динамічний розвиток України галузі мають швидко пристосовуватися до нових умов ведення бізнесу сонячної енергетики, а для цього потрібні відповідні інноваційні рішення.

Про різні типи рішень для різних категорій споживачів, побутові і промислові продукти розповів Олександр Альохін, старший продакт-менеджер Huawei Ukraine: «Побутові продукти — це переносні блоки живлення для різних потреб: забезпечення живленням роутерів чи телефонії, компактне електроживлення для ліхтаря, електроінструментів, електроприладів, які можна взяти з собою у дорогу, тощо. Так, наприклад, новий пристрій Huawei iPowerCube-M, що поєднує в собі акумуляторну батарею, джерело безперебійного живлення та інвертор для сонячних батарей, стане альтернативою будь-яким гібридним інверторам. Цей продукт забезпечує власне споживання енергією від сонця, заряджає акумуляторні батареї та виконує функцію системи безперебійного живлення з нульовою затримкою. Такі рішення вже доступні для домогосподарств і комерційних об'єктів, офісів, супермаркетів, банків та інших установ, які потребують безперебійного живлення та економії електроенергії».

Рішення Huawei FusionSolar для СЕС на власне споживання дозволяє знизити витрати і заощадити до 170 тонн вугілля щороку, створюючи екологічну й економічну модель споживання електроенергії. Huawei Ukraine працює на ринку сонячної енергетики вже 6 років, поєднуючи енергетику, цифрові технології та силову електроніку. Продукти компанії забезпечують високу ефективність і зручність користування.

Більше інформації про форум «Ефективні енергетичні рішення для власного споживання» за посиланням.

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Ми вкладаємо значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 194 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі. Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності ХУАВЕЙ УКРАЇНА охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Про Huawei FusionSolar

Посівши помітне місце на ринку сонячної енергетики по всьому світу, Huawei пропонує стрингові інвертори нового покоління із розумною технологією управління для створення повністю цифрового розумного фотоелектричного рішення FusionSolar®.

Рішення FusionSolar® є розумним, безпечним та надійним, що забезпечує стабільно високу генерацію та рентабельність інвестицій. Це робить Huawei ідеальним вибором для інвесторів та девелоперів по всьому світу.

Huawei посідає 1 місце у світі за обсягом постачання інверторів з 2015 до 2019 рр.

Читайте новини компанії Huawei Ukraine FusionSolar в офіційних джерелах

Fusion Solar Ukraine: https://solar.huawei.com/ua

Huawei Enterprise Ukraine: https://e.huawei.com/ua/

Huawei Ukraine: https://www.huawei.com/ua/

Facebook Huawei Ukraine: https://www.facebook.com/huaweiukraine

Youtube Huawei Ukraine: https://www.youtube.com/channel/UCZIvr9NYUIvkH5uS55utF-w/featured

Telegram Huawei UA: https://t.me/Huawei_Ukraine

Twitter Huawei Ukraine: https://twitter.com/huawei_ukraine

Читайте новини компанії Huawei FusionSolar Europe в офіційних джерелах

Huawei Fusion Solar Europe: https://solar.huawei.com/eu/

Huawei Enterprise Global: https://e.huawei.com/en/

Huawei Global: http://www.huawei.com

Facebook Huawei Fusion Solar: https://www.facebook.com/HuaweiFusionSolar

Youtube Huawei Fusion Solar: https://www.youtube.com/channel/UCqY5WCjAYp2LyogA28vsyeg

Twitter Huawei Fusion Solar: https://twitter.com/HuaweiSolar

Linkedin: https://www.linkedin.com/showcase/huawei-fusionsolar

Контакти

Аліна Севастюк, менеджер зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА (корпоративний PR), sevastiuk.alina@huawei.com, +380 95 462-82-82

Олександра Терещук, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА, tereshchuk.oleksandra@huawei.com

+380 96 340-66-22

Про компанію PHOTOMATE

Photomate ― регіональний VAP та CSP (сертифікований сервісний партнер) партнер Huawei у галузі сонячної енергетики в країнах Центральної та Східної Європи, Скандинавії, Балтії, Кавказу та Центральної Азії.

З 2008 року ми посідаємо провідні позиції у сфері постачання сонячних інверторів для комерційних проєктів та домогосподарств. До нашої команди входять понад 40 співробітників, які працюють у 25 країнах.

Лише в 2020 році ми постачили своїм клієнтам інвертори Huawei FusionSolar зі встановленою потужністю майже 1440 МВт. Ми проводимо понад 150 професійних тренінгів на рік, і ви можете зустріти нас на 20 виставках та конференціях. Наш склад відповідає сучасним вимогам та забезпечує швидке відвантаження товарів завдяки наявності більше ніж 3200 місць для піддонів, де зберігаються сонячні інвертори загальною потужністю понад 300 МВт.

Компанія Photomate має на меті постачання надійного та розумного обладнання для сонячних проєктів, надаючи максимальну технічну підтримку клієнтам у Центральній, Східній, Північній Європі та Центральній Азії.

https://www.photomate.eu/ua/

+380 969 794 518
E-mail: ukraine@photomate.eu

вул. Довнар-Запольського 7А, оф. 408, Київ, 04116, Україна

Про IB Centre

Центр Інноваційного Бізнесу (IB Centre) реалізує проєкти у сфері клінтех, а також є провідним організатором конференцій, виставок та навчальних програм у сфері чистих технологій. Його історія налічує понад 15 років та реалізовані проєкти від Брюсселя до Алмати, які прискорили формування галузі чистих технологій.