Всесвітній саміт 5G: Детерміноване мережеве рішення Huawei 5G MEC визнано найкращою технологією для граничних обчислень

На Всесвітньому саміті 5G 2020 (5G World Summit), організованому компанією Informal Tech, детерміноване мережеве рішення Huawei 5G MEC отримало нагороду «Найкраща технологія для граничних обчислень». Ця перемога підтверджує статус Huawei як широко визнаного гравця у галузі за напрямом інноваційних 5G-технологій для граничних обчислень і комерційної практики.

Усе більше додатків у 5G-сфері ставлять диференційовані та детерміновані вимоги. Щоб вирішити це питання, Huawei представляє 5GDN. Компанія пропонує клієнтам передбачуваний і диференційований сервіс завдяки віртуальним приватним мобільним мережам, які є керованими, детермінованими і такими, що піддаються перевірці.

Рішення 5G MEC — це ключ до 5GDN. Воно використовує  високопродуктивну гетерогенну обчислювальну техніку для динамічного встановлення інтелектуальних з’єднань, щоб задовольнити диференційовані і детерміновані вимоги вертикальних галузей. Завдяки рішенню MEC оператори зв'язку можуть надавати широкий спектр нових бізнес-послуг на мережевій периферії та направляти цифрову трансформацію для створення нового захопливого світу.

Для забезпечення оптимальної якості обслуговування та виняткової надійності рішення Huawei MEC застосовує низку передових технологій. Наприклад, платформа Huawei 5G MEC керує трафіком на основі інформації, такої як URL-адреси, розташування UE, номери портів-адресатів/IP-адреси у різних сценаріях. Будь-яка політика керування трафіком може бути адаптована відповідно до вимог обслуговування. Рішення MEC використовує технологію мережевої взаємодії із суворою синхронізацією часу (TSN), щоб зменшити затримку до не більше 1 мс. Окрім цього, рішення змінює алгоритми стиснення відповідно до умов смуги пропускання в режимі реального часу, щоб забезпечити обслуговування найвищого рівня. Також застосовуються контейнери з відкритим кодом і підвищеною безпекою та багатоканальна мережа C/U, що забезпечує 99,999% доступність або вищу.

Деталізовані високопродуктивні гетерогенні можливості обчислення значно поліпшують ефективність обробки послуг. Рішення Huawei 5G MEC сумісне з різними апаратними платформами, зокрема x86 та Arm, для забезпечення високої продуктивності і покращення інтеграції при низькому енергоспоживанні. Площина користувача програмована і розподіляє ресурси відповідно до типів потоків трафіку. Для цього застосовуються можливості апаратного прискорення, такі як GPU, NP і штучний інтелект, у різних сценаріях граничних послуг, щоб досягти максимальної продуктивності обслуговування. Крім того, функції площі користувача інтегровані у пристрій «усе в одному», щоб забезпечити застосування можливостей технології «увімкни і працюй» (plug-and-play) та скоротити термін розгортання сервісу.

Рішення використовує платформу із відкритим кодом для швидкої інтеграції додатків. Платформа Huawei MEC підтримує інтеграцію із додатками третіх сторін без потреби адаптації коду. Крім того, онлайн-пакет з єдиним стеком зручно використовувати для розробки додатків, а cLab відкриває доступ до великої кількості виробничих середовищ для розширеної інтеграції і верифікації. Завдяки розширеній підтримці клієнти галузі можуть просто та ефективно впроваджувати обслуговування.

Huawei та партнери галузі ретельно досліджують застосування MEC і 5GDN у різних сферах. Вони успішно провели різні виставки у кожній з галузей, в якій працюють, зокрема презентації розумного виробництва Haier, Дивокраїни гір та річок (Wonderland of Mountains and Rivers) на виставці Beijing Expo, інтелектуального порту Яншань (Yangshan), а також розумних мереж Південно-китайської електромережі (China Southern Power Grid). Ці зусилля значно прискорили розвиток 5G-додатків, поліпшили досвід застосування 5G-послуг, прискорили конвергенцію 5G і вертикальних галузей, допомогли надати найкращі послуги для різних галузей.

Huawei продовжуватиме збільшувати інвестиції у науково-дослідну діяльність у сфері 5G для подальших технічних відкриттів. Компанія також співпрацюватиме із галузевими організаціями, операторами і партнерами для стимулювання розвитку MEC, нових бізнесів у сфері граничних обчислень і впровадження можливостей 5G в усіх секторах економіки.

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Ми вкладаємо значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 194 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі.

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності «ХУАВЕЙ УКРАЇНА» охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Дізнайтеся більше на сайті: https://www.huawei.com/ua/.

Читайте новини компанії в офіційних джерелах

Huawei Ukraine: https://www.huawei.com/ua/

Huawei Consumer Ukraine: https://consumer.huawei.com/ua/

Huawei Enterprise Ukraine: https://e.huawei.com/ua/

Huawei Global: http://www.huawei.com

Facebook

Huawei Ukraine https://www.facebook.com/huaweiukraine

Huawei Mobile UA https://www.facebook.com/HuaweimobileUA/

Huawei Enterprise https://www.facebook.com/HuaweiEnterprise

Huawei Global https://www.facebook.com/huawei/

Huawei FusionSolar Ukraine https://www.facebook.com/HuaweiFusionSolarUkraine/

 Telegram

Huawei UA https://t.me/Huawei_Ukraine

Twitter

https://twitter.com/huawei_ukraine

Контакти

Аліна Севастюк, менеджер зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ Україна  (корпоративний PR), sevastiuk.alina@huawei.com, +380 95 462-82-82

Олександра Терещук, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю  ХУАВЕЙ УКРАЇНА, tereshchuk.oleksandra@huawei.com, +380 96 340-66-22