Амстердам відмовляється проводити Євробачення-2020

Мер Амстердама Фемке Халсема заявила, що в столиці Нідерландів в наступному році не буде проводитися пісенний конкурс Євробачення. Остаточне рішення про місце проведення конкурсу буде прийнято в серпні. Про це повідомляє Eurovisionworld.

За словами Халсеми, концертні зали Ziggo Dome, Johan Cruyff ArenA і RAI. AFAS Live, будуть занадто малі для проведення конкурсу.

Пошук інших майданчиків для масштабного заходу успіхів не приніс.

А тому інші міста, в числі яких Утрехт, Роттердам, Арнем, Ден Бош, Маастрихт, активно зацікавилися в проведенні конкурсу.

Шанси Утрехта, четвертого за величиною міста країни, на проведення конкурсу зменшуються, тому що більшість міських рад не хочуть витрачати мільйони євро на проведення Євробачення.

Роттердам вже розраховує на мільйон євро з провінції Зуід-Голландія. Навіть ціни на готелі в місті в період Євробачення вже почали зростати, повідомляє голландська газета AD.

Арнем також сповнений ентузіазму. Видання de Gelderlander пише, що провінція Гелдерланд готова забезпечити фінансову підтримку місту, якщо він буде приймати конкурс. З цього приводу навіть церковні дзвони в регіоні грали в Te Deum і Arcade.

Інші міста, такі як Бреда, Леуварден, Ден Хаг і Зволле відкликали свої заявки.