Діджеї створили музичний альбом: основою треків стали співи рідкісних птахів

Група музикантів, продюсерів та діджеїв із країн Центральної Америки, Карибських островів та Мексики спільно створила музичний альбом. Кожна з десяти його пісень — це спів птахів, які перебувають на межі зникнення або під загрозою в регіоні. Про це повідомляє The Guardian.

Кожну з десяти пісень альбому під назвою «Путівник співами птахів Мексики, Центральної Америки та Карибських островів» створили музиканти з однієї країни. В основу треків вони поклали власноруч записані співи птахів, що перебувають на межі зникнення або вважаються рідкісними.

Зокрема, над треком «Колектив гарифуна — чорний пересмішник» працювали виконавці з Белізу. Гарифуна — це назва одного з народів, що мешкає на Карибському узбережжі Центральної Америки. А чорний пересмішник — це птах, популяція якого перебуває під загрозою, передусім через знищення його природного середовища існування людиною.

Окрім чорного пересмішника, в альбомі можна почути співи, зокрема, товстоклювого папуги, момота гостродзьобого та інших птахів. Послухати весь альбом (а також придбати його за 12 доларів) можна за цим посиланням.

За словами авторів «Путівника співами птахів…», їхня мета — привернути увагу до проблеми збереження птахів у регіоні. Шестеро з представлених у треках птахів вважаються такими, що перебувають на межі зникнення. Решту (серед них і чорний пересмішник) — такими, що перебувають під загрозою.

Виручку з продажу альбому автори передадуть організаціям, що займаються збереженням рідкісних видів птахів.