Будівля «Квіти України» в Києві офіційно стала пам'яткою архітектури - Мінкульт

Навчально-методичний павільйон «Квіти України» у Києві, який намагався у липні знести забудовник, внесли до реєстру державних пам'яток. Отже, тепер цю будівлю не можна зруйнувати чи перебудувати.

Про це повідомив у Telegram-каналі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Після підпису у Мінкульті наказу про внесення будівлі «Квітів України» в реєстр об'єктів культурної спадщини, його офіційно визнали пам'яткою архітектури, монументального мистецтва місцевого значення. 

«Будівлі надано охоронний статус. Це означає, що її не можна зруйнувати або перебудувати. Дякую киянам за небайдужість та готовність відстоювати історичний вигляд міста!» - наголосив Ткаченко.

Нагадаємо, 3 серпня у Київській міській державній адміністрації заявили, що НМП «Квіти України» отримав статус об'єкту культурної спадщини. Після цього копію наказу направили до Мінкульту, щоб там внесли об’єкт до державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Отже, упродовж місяця власник будівлі повинен укласти охоронний договір на щойно виявлений об’єкт, а сама будівля тепер підлягає захисту відповідно до закону про охорону культурної спадщини.

Будь-які роботи на щойно виявлених об’єктах здійснюються винятково за наявності письмового дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини на підставі погодженої із ним науково-проєктної документації.