«Довженко-Центр» заявив про ймовірне банкрутство

Національний центр Олександра Довженка («Довженко-Центр») заявив про можливу загрозу банкрутства через наміри Фонду держмайна приватизувати два з чотирьох його корпусів, що є основними джерелами доходу установи.

Про це повідомили у «Довженко-Центрі».

Як зазначається, Центр дізнався про приватизацію 11 червня з листа регіонального відділення Фонду держмайна в Києві.

Також у Центрі підкреслили, що рішення про приватизацію ухвалили після того, як Міністерство культури та інформаційної політики надало свою «мовчазну згоду».

Крім того, у «Довженко-Центрі» наголошують, що будівлі, які планується приватизувати (обидві розташовані за адресою вулиця Васильківська, 1), приносять йому 15 мільйонів гривень на рік, або 50% річного валового доходу.

«Разом із рішенням суттєво зменшити фінансову підтримку Центру у 2021 році (з 10 до 7,8 млн), згоду МКІП на приватизацію будівель Центру, які є основним джерелом його доходу, важко трактувати інакше, ніж намір доведення інституції до банкрутства», — йдеться в заяві.

У Центрі стверджують, що зверталися до МКІП, парламентського комітету з гуманітарної та інформаційної політики та регіонального управління ФДМУ в Києві щодо скасування приватизації корпусів, але відповіді не отримали.

«"Довженко-Центр" вимагає від Міністерство культури та інформаційної політики України та персонально від міністра Олександр Ткаченко втрутитись у ситуацію, що склалася, та запобігти ймовірному банкрутству однієї з провідних культурних інституцй України, до якого веде безвідповідальна політика міністерства», - наголосили у Центрі.