Netflix вперше зніме свій фільм в Україні, у головний ролі - Жан-Клод Ван Дам

Стрімінговий сервіс Netflix вперше зніматиме свій фільм в Україні, розповів міністр культури Олександр Ткаченко. Про це він повідомив у Facebook.

За словами міністра, йдеться про комедійний бойовик про політичні інтриги на державному рівні – «The Last Mercenary» («Останній найманець»), левова частка зйомок відбудеться у Києві, ще частина — у Парижі.

«За сюжетом події розгортатимуться у Франції. Серед головних акторів — Жан-Клод Ван Дам і Албан Іванов», — уточнив Ткаченко.

Для підтвердження цього Ткаченко зробив фото із зірокивм актором.

За роботу відповідальні міжнародна кінокомпанія Apple Tree і вітчизняні Star Media.

Зйомки вже стартували і триватимуть до осені. Продюсери — Влад Ряшин, Жан-Шарль Леві та Оліас Барко. Режисер — Девід Шарон, оператор-постановник — Т’єррі Арбогаст.

Також Ткаченко висловив сподівання, що ця стрічка стане першою, яка отримає рібейти за новим законом про кіно в України.

Рібейти — відшкодування частини витрат на зйомки фільмів в України. У жовтні 2019 року депутати внесли зміни до закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні», який передбачає повернення іноземним кіновиробникам 25% витрат на зйомки фільмів в Україні. 

Netflix — американська компанія, що виробляє фільми та серіали і продає доступ до них майже по всьому світу (зокрема і в Україні). Станом на квітень 2020 року, у світі було понад 180 мільйонів підписників сервісу. З 2013 року компанія створює власний контент.