У Києві запустили перший державний Музей науки

У Києві офіційно запустили перший Музей науки Малої академії наук України, де більшість експонатів інтерактивні. Наприклад, відвідувачі можуть змоделювати кліматичні зміни, а також безпечно розбити скло та наочно детальніше дізнатися про аерогель. Про це передає пресслужба глави держави.

Раніше Мала академія наук повідомляла, що з 24 вересня музей працював у тестовому режимі для груп дітей.

Серед експонатів також є такі, що показують оптичну ілюзію, перевернутий зір, велосипед із квадратними колесами та різні маятники. Також власноруч можна зібрати міст Леонардо да Вінчі, запустити блискавки в котушці Тесли та дослідити, як у піску створюють мікрочіпи.

Ще один експонат дає змогу дітям безпечно розбити скло, що зазвичай забороняють дорослі. Також відвідувачі можуть наочно детальніше дізнатися про аерогель – найлегший твердий матеріал у світі.

Музей розташовується на вул. Академіка Глушкова 1 (ВДНГ), Павільйон №23 під назвою «Наука».

Для всіх відвідувачів він розпочне роботу 6 жовтня.

На сайті закладу вже можна придбати квитки:

  • 100 грн – стандартний квиток; при оплаті карткою Visa знижка 15%;
  • 50 грн за особу – груповий квиток для школярів (від 10 осіб);
  • безкоштовний вхід для людей з інвалідністю 1 та 2 груп та дітей, чиї батьки загинули під час воєнних дій на сході України.

На період карантину в музеї передбачені посилені заходи безпеки, рекомендовані МОЗ, а саме: вхід у масках, обмеження кількості відвідувачів завдяки завчасному придбанню квитків онлайн із фіксованим часом, дезінфекція інтерактивних елементів експонатів та інших поверхонь.