Український симфонічний оркестр переміг на міжнародному фестивалі у Відні

Молодіжний симфонічний оркестр України (YsOU) здобув перемогу на World Orchestra Festival у Відні.

Про це повідомила пресслужба YsOU.

Крім того, засновниця оркестру, диригентка Оксана Линів отримала на міжнародному фестивалі відзнаку «Видатна диригентка 2021».

"Особливо приємно, що нас відзначили за виконання двох українських творів - Бориса Лятошинського, симфонічної поеми "Воз'єднання" та 2 симфонії Євгена Станковича... Для нас це найкращий стимул розвиватися далі та оптимістично будувати супертворчі плани на майбутнє", - написала Линів у Facebook.

Виступи симфоній для конкурсу вдалося записати за підтримки Українського культурного фонду. Загалом на золото фестивалю претендували більш ніж 140 оркестрів із 33 країн світу.

Молодіжний симфонічний оркестр України створили у 2016 році. Його засновниці Оксані Линів із цим допомогли німецький уряд, Міністерство культури України, Goethe-Institut, Бетховенський фестиваль у місті Бонн та Федеративний молодіжний оркестр Німеччини.

Склад YsOU сформувався після ретельного конкурсного відбору спеціальним журі — українськими та німецькими музичними експертами. До оркестру ввійшли музиканти віком від 12 до 22 років із різних областей України.