Зеленський підписав закон, що здешевлює виробництво кіно- та відеоматеріалів в Україні на замовлення іноземних компаній

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо підтримки та підвищення міжнародної конкурентоспроможності галузі відео- та кіновиробництва" № 821-IX, який Верховна Рада ухвалила 21 липня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що закон вносить зміни і доповнення в пункт 186.3 ст. 186 Податкового кодексу України, якими звільняється від оподаткування ПДВ в Україні експорт послуг з виробництва та компоновки відео-, кіно-, анімаційних (мультиплікаційних) фільмів, телевізійних програм, рекламних роликів, фоторекламних матеріалів, комп'ютерної графіки.

Крім того, від оподаткування звільняються і субсидії, передбачені законом «Про державну підтримку кінематографії». Але лише для нерезидентів України.

Документ удосконалює умови надання послуг з виробництва кіно- та відеоматеріалів на замовлення нерезидентів, узгоджує їх із практикою європейських країн і тим самим підвищує конкурентоспроможність виробництва таких послуг в Україні.

Здешевлення послуг з кіно- і відеовиробництва для іноземних компаній сприятиме розвитку цієї галузі в Україні, розвитку і зростанню національної економіки за рахунок зростання суміжних з кіновиробництвом галузей: готельного і ресторанного бізнесу, транспортних, фінансових, юридичних послуг, супутніх послуг інших галузей креативної індустрії, а також розвитку туризму і посилення туристичної привабливості України.

"Також це позитивно вплине на популяризацію та покращення іміджу України у світі, зокрема, для посилення її інвестиційної привабливості в інших галузях економіки", - йдеться у повідомленні.