Apple підвищує ціни в App Store в Україні на 20% через новий податок

Компанія Apple найближчим часом додасть до вартості своїх товарів в App Store в Україні 20% податку на додану вартість через запровадження в країні податку для компаній-нерезидентів.

Про це повідомляє AIN.UA.

Як зазначається, ціни мають зрости упродовж 13-14 січня. Проте збільшення вартості не завжди стосуватиметься старих підписок з автоматичним поновленням. Для них розробникам дозволили залишити старі ціни.

Новий податок в Україні почали стягувати з 1 січня. Відтак низка технологічних компаній-гігантів раніше теж повідомили, що підвищать ціни на свою продукцію. Серед них Amazon, Meta (для послуг Facebook), Google, Adobe тощо. 

Нагадаємо, 28 червня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав закон щодо оподаткування електронних послуг нерезидентів. Це стосується таких компаній, які надають українцям електронні послуги чи рекламу, але не мають представництва в Україні, як-от Facebook, TikTok, YouTube, Google, Apple, Microsoft та інших. Тепер вони сплачуватимуть податок на додану вартість у розмірі 20% в іноземній валюті.

Автори документу казали, що нововведення має забезпечити рівні умови для українського та закордонного інтернет-бізнесу. Також переконували, що він не стосуватиметься простого користувача соцмереж і пошукових сервісів.