Астронавти NASA вперше зібрали урожай редиски на Міжнародній космічній станції

Американська астронавтка Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) Кейт Рубінс зібрала врожай редиски, що виросла на борту Міжнародної космічної станції. Експеримент з рослинами є першим випадком, коли NASA вирощує редиску в орбітальній лабораторії.

Про це повідомляється на сайті NASA.

Як зазначається, всього було зібрано 20 рослин редиски. Їх ретельно загорнули у фольгу і помістили у холодне сховище для повернення на Землю в 2021 році.

«Вирощування різноманітних культур допомагає нам визначити, які рослини найкраще розвиваються в умовах мікрогравітації та зможуть забезпечити збалансоване харчування для астронавтів, які перебувають (на МКС, – ред.) під час тривалих місій», - заявила представниця NASA Ніколь Дюфур.

У NASA пояснили, що для вирощування на МКС обрали редиску, тому що вона добре вивчена вченими і досягає зрілості всього за 27 днів. Ці модельні рослини також поживні та їстівні і генетично схожі на споріднену капусті рослину (арабидопсис), яку дослідники часто вивчають в умовах мікрогравітації.