Google випустив конверти для боротьби з залежністю від смартфонів

Компанія Google запустила три експериментальних проєкти в рамках "Цифрового благополуччя" (Digital Wellbeing). В одному з них компанія запропонувала упакувати смартфон в паперовий конверт. Проєкт націлений на зменшення залежності від смартфонів. Про це повідомляє The Verge.

Мова йде про програму Envelope. Після скачування вона обмежує можливості телефону виключно номеронабирачем і камерою. Щоб уникнути спокус, компанія пропонує користувачам роздрукувати спеціальний паперовий конверт і вкласти всередину смартфон.

Паперовий конверт необхідно самостійно роздрукувати з PDF і вирізати ножицями. Він працює спільно з однойменним додатком для смартфона Pixel 3A. Коли необхідно відпочити від гаджета, потрібно запустити програму і вкласти мобільник в конверт. Інструкція рекомендує міцно запечатати його, наприклад, з використанням клею. Конверт не дозволить використовувати функції смартфона, буде доступна лише програма набору телефонних дзвінків.

Також компанія запустила дві програми: Activity Bubbles і Screen Stopwatch. Обидва сервіси призначені для відстеження активності користувача.

Activity Bubbles — це "живі" шпалери. Додаток наповнює екран кульками при кожному використанні пристрою. Одна розблокування — одна куля. Розмір кожного з них залежить від часу використання.

Screen Stopwatch — це теж "живі" шпалери, але, на відміну від попереднього сервісу, додаток дозволяє відстежувати точну кількість часу, проведеного у пристрої. При кожному розблокуванні смартфона на екрані активується секундомір, що відстежує час використання.