Ілон Маск презентував нову Tesla

Американський виробник електромобілів Tesla презентував свій новий автомобіль Model S Plaid.

Презентацію провів засновник компанії Ілон Маск, яку транслювала Tesla на своєму YouTube-каналі.

Це найшвидший серійний електромобіль у світі, який здатний розігнатися до 100 км/год трохи більше ніж за 2 секунди. Максимальна швидкість новинки становить 320 км/год.

Заряджається Tesla Model S Plaid за 15 хвилин. Потужність електромобіля — 1020 кінських сил. На одній зарядці він може проїхати приблизно 630 кілометрів.

У версії Plaid змінився й інтер'єр: салон отримав два сенсорні екрани, за допомогою яких можна керувати системами автомобіля. Передній дисплей діагоналлю 17 дюймів зручно використовувати для фільмів або ігор. Є кілька зарядних модулів для смартфонів та інших гаджетів.

За словами Маска, бортовий комп'ютер має обчислювальну потужність на рівні консолі PlayStation 5. Під час презентації на комп'ютері Model S Plaid показали гру Cyberpunk 2077.

Ілон Маск під час презентації особисто проїхався на автомобілі випробувальним треком.

«Model S Plaid швидша за будь-який спортивний автомобіль, будь-який Porsche і водночас безпечніша за будь-який Volvo», — переконує засновник Tesla.

Ціна машини — 130 тисяч доларів (приблизно 3,5 млн грн). Клієнти вже отримали перші екземпляри, а протягом тижня повинні поставити ще кілька сотень таких авто.