LG припиняє випускати смартфони

5 квітня південнокорейський виробник електроніки LG заявив, що припиняє випускати смартфони по всьому світу. Причиною назвали - конкуренція на ринку. Проте компанія хоче зосередитися на штучному інтелекті, робототехниці, ключових компонентах для електромобілів тощо.

Про це йдеться на сайті компанії.

«Стратегічне рішення LG вийти з неймовірно конкурентного сектора мобільних телефонів дозволить компанії зосередити ресурси в таких сферах: деталі для електромобілів, розумні будинки, робототехніка та штучний інтелект», — заявили в LG.

Компанія перестане виробляти смартфони, а старі моделі продаватиме, поки вони є на складах. Розпродати всі запаси планують до 31 липня.

Також LG деякий час надаватиме сервісну підтримку та оновлення програмного забезпечення. Як довго надаватимуть ці послуги — залежатиме від регіону.

Як передає BBC, у 2013 році LG була третім за величиною виробником смартфонів, але зараз керівництво компанії вважає ринок надзвичайно конкурентним.

За майже шість років LG зазнала збитків на 4,5 мільярда доларів. Компанія вела переговори про продаж частини бізнесу, але вони провалилися.

За даними дослідницької компанії Counterpoint, торік LG відвантажила 28 мільйонів телефонів. Для порівняння - Samsung відвантажив 256 мільйонів смартфонів.

Бізнес із виробництва смартфонів є найменшим із п'яти підрозділів LG, на який припадає лише 7,4% доходу. Наразі частка компанії на світовому ринку смартфонів становить приблизно 2%.

Водночас у LG залишається потужний бізнес із виробництва побутової техніки та телевізорів. LG — другий за обсягом продажів телевізійний бренд у світі після Samsung.

У грудні 2020 року компанія запустила спільне підприємство з автомобільним постачальником Magna International, що вироблятиме ключові компоненти для електромобілів.