NASA успішно запустило до МКС українсько-американську ракету Antares

3 жовтня у США відбувся успішний запуск ракетоносія Antares, який доставить до Міжнародної космічної станції корисний вантаж. Над цим проєктом вже декілька років спільно працюють американські та українські космічні підприємства. Про це повідомляє NASA і Посольство України в США.

"Ракета Antares корпорації Northrop Grumman з вантажним космічним кораблем Cygnus стартувала о 21:16 за Вашингтоном (о 4:16 3 жовтня за Києвом, - ред.)", - повідомили в NASA.

Пуск був здійснений з космодрому на острові Уоллопс, штат Вірджинія.

Модуль Cygnus прямує до Міжнародної космічної станції з близько 3,6 тонами вантажу: продуктами, обладнанням та матеріалами для проведення наукових досліджень.

Головна конструкція першої ступені ракетоносія розроблена українським конструкторським бюро "Південне" та виготовляється на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" у співпраці з низкою українських компаній.

Як зауважили в Посольстві України в США, для своєчасної підготовки ракети до запуску у квітні цього року до Сполучених Штатів прибула команда фахівців з українських космічних підприємств.

"Цього року підготовка ракети до запуску, яка завжди відбувається в США, супроводжувалася додатковими викликами через пандемію COVID-19 і обмеженнями міжнародних поїздок. І сьогодні ми побачили практичний результат спільної українсько-американської роботи – за допомогою ракети-носія",- зазначили в українській дипустанові.