Нові iPhone, iPad та годинники: в Apple виступили з осінньою презентацією

Компанія Apple виступила з осінньою презентацією нових продуктів, серед яких новенька лінійка iPhone 13, покоління розумних годинників Apple Watch 7, а також оновлені iPad. 

Про це пише Громадське.

Як зазначається, у версій iPhone 13 та 13 mini оновився дизайн: камери тепер розміщені по діагоналі. Оскільки систему Face ID зменшили, відповідний виріз став меншим на 20%. Яскравість екрану стала на 28% більшою.

Окрім того, в iPhone 13 та 13 mini використовується новий процесор A15 Bionic. Зазначається, що вони стали більш автономні. Стартові версії iPhone будуть зі 128 ГБ пам'яті, але також будуть доступні на 256 та 512 ГБ.

Новий «кінематографічний» режим запису дозволяє iPhone відстежувати людей у кадрі та міняти фокус.

Ціна на iPhone 13 mini у США стартує від 699 доларів, а на iPhone 13 ㅡ від 799 доларів.

Тим часом в iPhone 13 Pro ㅡ новий екран Super Retina XDR з піковою яскравістю 1000 ніт із технологією ProMotion, яка може змінювати частоту оновлення зображення на дисплеї від 10 до 120 Гц.

Смартфони отримали нову систему камер:

  • ширококутну з діафрагмою f/1.5, пікселями з розміром 1,9 мкм;
  • телефото з трикратним збільшенням;
  • ультраширококутну з діафрагмою f/1.8 та автофокусом. Усі камери мають підтримку нічного режиму.

Ціна на iPhone 13 Pro у США стартує від 999 доларів за версію на 128 ГБ. iPhone 13 Pro Max коштуватиме від 1099 доларів.

Також буде доступний новий розмір сховища на 1 Тб, як в iPad.

Також компанія оновила свій базовий iPad. З'явився чип A13 Bionic, який, як зазначається, матиме на 20% кращу продуктивність за попередній A12. Туди також додали фронтальну камеру на 12 мегапікселів з кутом огляду 122 градуси.

Окрім того, оновлені iPad можуть похизуватися функцією Center Stage, яку вже можна було побачити в iPad Pro: вона допомагає відстежувати користувача під час запису відео чи трансляції. Використовувати її можна буле не тільки для Zoom-колів, а й, наприклад, у Tik Tok.

Глобально дизайн пристрою не змінився, а iPad підтримуватиме Apple Pencil та Apple Keyboard.

Вартість iPad на 64 ГБ стартує від 329 доларів у США. З'являться вони вже наступного тижня.

А от оновлення iPad mini Тім Кук назвав наймасштабнішим. Тепер пристрій більше схожий на iPad Air. Під час презентації Кук заявив, що він зможе поміститись і в кишені медичного халата.

В iPad mini додали USB Type-С, щоб можна було під'єднувати аксесуари чи інші пристрої, а також Touch ID поза екраном.

Основна камера iPad mini матиме 12 мегапікселів без оптичної стабілізації, зате діафрагма ㅡ f/1.8. Фронтальна камера також має Center Stage. Ціна на iPad mini у США стартує від 499 доларів.

Великий дисплей та заокруглені рамки ㅡ це робить нові Apple Watch 7 більш «відкритими». Тепер на екран поміщається більше тексту й навіть клавіатура.

В Apple зазначають, що заряджається нова модель на 33% швидше за торішню, а працює від заряду батареї 18 годин. Магнітна зарядка йде у комплекті з конектором USB Type-C.

Вартість Apple Watch 7 ㅡ від 399 доларів. Модель годинника SE матиме ціну 279 доларів, а Apple Watch 3 ㅡ 199 доларів.