SpaceX погодилася запустит у космос и український супутник

Аерокосмічна компанія SpaceX погодилася запустити український супутник "Січ-2-1".

Про це повідомив у Facebook народний депутат від «Слуги народу», голова парламентського Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Він зазначив, що минулого тижня Комітет разом з командою Державного космічного агентства успішно завершив черговий етап перемовин зі SpaceX.

"Зараз ми можемо говорити про те, що умови контракту попередньо узгоджені й в України відтепер є можливість підписати договір на пускові послуги з легендарною американською компанією", - заявив Наталуха.

Він розповів, що ціна контракту - 1 мільйон доларів, "що є надзвичайно приємною для України ціною та у восьмеро нижчою за ту, яка була запланована від самого початку".

"Виконавець проєкту КБ «Південне» може вже до кінця цього тижня підписати контракт, Міністерство стратегічної промисловості має підготувати всі необхідні документи для авансування і сфокусуватися на остаточному вирішенні тих технічних проблем, які ще лишилися для запуску", - підкреслив нардеп.

За його словами, якщо все буде зроблено вчасно, то супутник запустять у рік 30-річчя незалежності України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський доручив вивести на орбіту власний супутник дистанційного зондування Землі до кінця 2021 року.