У Китаї представили найшвидший у світі потяг

У місті Циндао на сході Китаю зійшов з конвеєра високошвидкісний потяг, який може розганятися до 600 кілометрів на годину. Наразі це найшвидший наземний транспорт у світі.

Про це повідомляє Xinhua з посиланням на дані китайського виробника рухомого складу China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC).

Як зазначається, поїзд був самостійно розроблений у Китаї і став «останнім науково-технічним досягненням країни в галузі залізничного транспорту».

Проєкт поїзда розпочався в жовтні 2016 року. Прототип поїзда виготовили в Циндао у 2019 році, а випробування розпочали в Шанхаї в червні 2020 року.

Потяги на магнітній подушці працюють за допомогою сили електромагнітного поля, тому вони видають менше шуму через відсутність тертя колеса об рейку.

Також їхній мінімальний радіус повороту вдвічі менший, ніж у метро, ​​що дозволяє краще обходити будівлі під час планування маршруту. Такі поїзди призначені для проїзду у вузьких місцях.

Поїзд може мати від двох до десяти вагонів на 100 пасажирів у кожному. Він може стати найкращим рішенням для поїздок на відстань до 1 500 км і заповнити нішу між високошвидкісними поїздами й авіацією.