Apple представила лінійку iPhone 15 та інші новинки

Apple презентувала нову лінійку смартфонів iPhone 15 та вдосконалений годинник Apple Watch.

Про це йдеться на сайті компанії.

Так, моделі iPhone 15 та iPhone 15 Plus мають 6,1-дюймовий і 6,7-дюймовий дисплеї відповідно. Пікова яскравість екрану досягає 1600 ніт, а на вулиці в сонячну погоду — 2000 ніт, що удвічі яскравіше, ніж у попереднього покоління.

Обидві моделі оснащені 48-мегапіксельною основною камерою та новою опцією 2x Telephoto, яка дає користувачам три рівні оптичного масштабування — 0,5x, 1x, 2x — вперше в системі подвійної камери iPhone, зазначають у Apple.

Вперше користувачі можуть робити портрети, не перемикаючись у спеціальний режим. Коли в кадрі з’явиться людина, собака чи кіт, або коли користувач торкнеться екрана, щоб сфокусуватися, iPhone автоматично запам’ятає всю інформацію, яка потрібна, щоб створити згодом портрет.

Користувачі також зможуть налаштувати точку фокусування після того, як фотографія була зроблена.

Як і попередня лінійка, iPhone 15 оснащена чіпом A16 Bionic. 6-ядерний центральний процесор є швидшим, ніж попереднє покоління. 5-ядерний графічний процесор має на 50% більшу пропускну здатність пам’яті для плавної роботи графіки під час потокового відео та ігор. Новий 16-ядерний нейронний механізм здатний виконувати майже 17 трильйонів операцій за секунду, що забезпечує ще швидші обчислення машинного навчання для таких функцій, як транскрипція голосової пошти в реальному часі в iOS 17 і сторонніх додатків, додають у компанії.

Помітним нововведенням стала заміна роз’єму Lightning на загальноприйнятий USB-C.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus будуть доступні в рожевому, жовтому, зеленому, синьому та чорному кольорах з пам’яттю обсягом 128 ГБ, 256 ГБ і 512 ГБ за ціною від 799 доларів США та 899 доларів відповідно.

Окремо Apple представила iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, розроблені з міцного, але легкого титану аерокосмічного класу. Обидва смартфони оснащені A17 Pro — першим у галузі 3-нанометровим чіпом. Новий ЦП на 10% швидший завдяки вдосконаленням мікроархітектури та дизайну, а Neural Engine тепер у 2 рази швидший і забезпечує такі функції, як автовиправлення та Personal Voice в iOS 17.

iPhone 15 Pro коштуватиме 999 доларів і буде доступний з обсягом пам’яті 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ і 1 ТБ. Вартість iPhone 15 Pro Max стартуватиме від 1199 доларів США.

Також Apple анонсувала Watch Series 9 і друге покоління Watch Ultra. Годинники оснащені звичними функціями, а крім того — новим процесором S9 SiP, підтримуватимуть жест подвійного дотику та матимуть найяскравіший дисплей за всю історію лінійок.