Укроборонпром долучився до місії на Місяць

Навесні 2022 року вперше в історії на Місяць доправлять український прапор. Його виготовить державний концерн «Укроборонпром» з титану на 3D-принтері. 

Про це розповіли в Укроборонпромі.

«ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, яке входить до складу Укроборонпрому, долучилося до вітчизняної частини космічної місії на Місяць, яку реалізує британська компанія Spacebit у партнерстві з підприємствами з різних країн світу. Старт заплановано на весну 2022 року. Цей політ є першою місією на супутник Землі за участю України», - йдеться у повідомленні.

У концерні додали, що під час виготовлення прапора використали спеціальну технологію «зеленого» безвідходного виробництва.

«Для нас велика честь бути тією командою, завдяки якій прапор України вперше в історії опиниться на поверхні Місяця та яка здійснить першу українську місію на супутник Землі. Водночас у цій сфері важлива синергія з державним сектором», - зазначив засновник і виконавчий директор британської компанії Spacebit Павло Танасюк.

У випробувальній лабораторії підприємства перевірятимуть обладнання, яке використають на Місяці, на кліматичні та механічні стреси, а також радіаційну стійкість і радіаційне старіння.

«Також ми приступаємо до виготовлення надлегких і надміцних механічних конструкцій для обладнання місяцеходу, який вже за рік почне обстеження поверхні супутника Землі. Ми отримаємо можливість доторкнутись до майбутнього та спостерігати, як продукція нашого підприємства допомагає підкорювати космос», - розповіла директорка з розвитку «Меридіану» Ольги Руденко.