В Україні планують побудувати власну станцію Starlink - Мінцифри

Після завершення війни Міністерство цифрової трансформації України разом з американським мільярдером, засновником компанії SpaceX Ілоном Маском планує побудувати власну наземну станцію Starlink, щоб покращити якість супутникового інтернету для українців.

Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри.

На тлі повномасштабної війни рф проти України американський бізнесмен Ілон Маск оголосив, що сервіс його супутникової мережі Starlink почне діяти в Україні, а компанія надішле сюди низку терміналів.

Відтоді до України надійшли кілька партій Starlink, які розподілили по регіонах. А додаток Starlink, що дозволяє користувачам смартфонів отримати доступ до супутникового інтернету від SpaceX, став найбільш завантажуваним в Україні.

Starlink розроблений для широкосмугового доступу до інтернету в місцях, де доступ був ненадійним або повністю відсутнім. Наразі станції супутникового інтернету Starlink вже працюют задля підтримання належного функціонування критичної інфраструктури та послуг у сфері охорони здоров’я, фінансів та енергетики. 

У Мінцифрі зазначають, що якість інтернету від Starlink на сході України гірша, ніж на заході. Це можна пояснити тим, що на території України поки що немає власної наземної станції Starlink. Найближчі станції — у Польщі, Литві та Туреччині.