З 15 травня WhatsApp обмежить доступ користувачам, які не погодяться ділитися з месенджером даними з Facebook

Від 15 травня користувачів WhatsApp, які не погодяться прийняти нові правила політики конфіденційності, будуть поступово від'єднувати від месенджера.

Про це повідомили на сайті WhatsApp.

Зазначають, що незабаром нагадування про нову політику конфіденційності месенджера стане постійним, і для користувачів, які її не прийняли, користування WhatsApp обмежать.

Спершу месенджер заблокує доступ до списку бесід, але дозволить приймати вхідні відео- й аудіодзвінки, а також відкривати повідомлення й відповідати на них через сповіщення.

Через кілька тижнів такої роботи WhatsApp заблокує і можливість відповідати на вхідні дзвінки, й надсилання повідомлень. Водночас видаляти обліковий запис месенджер не буде.

У WhatsApp нагадують, що користувачі можуть завантажити звіт про обліковий запис і дані бесід та експортувати їх на свій пристрій Android чи iPhone.

Як зазначається, про оновлення політики конфіденційності WhatsApp повідомив ще 9 січня. Після набуття нею чинності месенджер передаватиме їхні персональні дані компанії Facebook, бо є її частиною.

Йдеться про реєстраційні дані користувачів, зокрема номер телефону, дані про транзакції, про взаємодію з іншими користувачами, інформацію про пристрій, IP-адресу тощо.