Roshen перетворить підземні переходи на проспекті Науки в Києві на артоб'єкт

Кондитерська корпорація Roshen проводить капітальний ремонт двох столичних підземних переходів на проспекті Науки. Про це повідомляє пресслужба Roshen.

Так, у травні підземні переходи Києва, які ведуть з проспекту Науки до Центрального автовокзалу та Деміївського ринку, закрили на ремонт. На час ремонту для пішоходів обладнано наземний перехід із світлофором. Вже скоро підземні переходи знову відкриються, окрім того Кондитерська корпорація Roshen, яка займається ремонтом цих переходів, підготувала приємний бонус для всіх пішоходів та перетворить переходи в справжні артоб'єкти.

Заплановане поетапне відкриття переходів. Перший перехід відкриють в другій половині липня і до першого вересня  буде готовий другий перехід, який веде від кута фабрики до ринку і автовокзалу.

Обидва переходу будуть розписані художниками. Відповідає за перетворення стін у твори сучасного мистецтва «Урбан Клаб», що спеціалізується на організації урбаністичних художніх проектів. Митці, яких залучено для участі у даному проєкті, – кращі українські муралісти та графіті-художники: Саша Корбан, Андрій Кальков, Славік Шум.  

Для більш зручного візуального орієнтування в просторі підземних переходів художники розробили так звану навігаційну систему за допомогою певних кольорових гам та тематичних елементів.

Так, різні напрямки відрізняються між собою, що допомагає пішоходам легко зорієнтуватися. Наприклад, синя кольорова гама вказує дорогу до Автовокзалу, відтінки жовтого кольору – до Roshen Plaza, сірого – до бібліотеки ім. Вернадського, а бірюзово-помаранчева гама – до Деміївського ринку.

Окрім кольорових орієнтирів в своїх абстрактних композиціях митці використовують також і тематичні елементи, що асоціюються з тим чи іншим об’єктом (книги, валізи, автобуси з пасажирами тощо).

Оновлює Корпорація Roshen підземні переходи  не тільки візуально, але і функціонально - тут також з'явиться нове освітлення, щоб у темний час доби тут було безпечніше.

Крім того, коштом Рошен проводиться ремонт, заміна освітлення та заміна дренажних насосів.