Гелікоптер з президентом Ірану потрапив в аварію

Внаслідок аварійної посадки вертольота президента Ірану Ібрагіма Раїсі його життя перебуває «під загрозою». Також в аварії міг постраждати іранський міністр закордонних справ Хусейн-Амір Абдуллахіан.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на неназваного іранського чиновника.

«Ми все ще сподіваємося, але інформація, яка надходить з місця катастрофи, викликає занепокоєння», — сказав він.

За даними державного інформаційного агентства IRNA, рятувальні роботи ускладнює погана погода.

Тим часом державне телебачення Ірану припинило трансляцію звичайних програм, показуючи молитви за президента Раїсі. У кутку телеекранів транслюють пошукові роботи команд рятувальників, які пішки обшукують гірську місцевість у щільному тумані.

Як раніше повідомлялося, сьогодні, 19 травня, вертоліт, який перевозив президента Ібрагіма Раїсі, ймовірно, потрапив в аварію поблизу азербайджанського міста Джульфа. Глава Ірану саме повертався з Азербайджану, де мав зустріч із президентом Ільхамом Алієвим.

У колоні було три гелікоптери, два з яких — з міністрами та чиновниками — прибули до місця призначення. Рятувальні сили розпочали масштабну операцію з пошуку третього вертольота, у якому летіли президент і глава МЗС.

Згодом агентство Mehr оприлюднило інформацію, нібито президент у порядку і вже пересів на автомобіль — проте згодом цю новину видалили з сайту. Насправді через важкі погодні умови рятувальники досі не дісталися до Раїсі. Територія, де зазнав аварії гелікоптер, є важкопрохідною: по ній неможливо проїхати на автомобілі.

Як відомо, Ібрагіма Раїсі є президентом Ірану з серпня 2021 року. Його адміністрацію звинувачують у постачанні безпілотників до росії під час її вторгнення в Україну, а також у жорсткому придушенні повстань в Ірані.