Білорусь не допустили до участі в конкурсі Євробачення-2021

Європейська спілка радіомовлення і телебачення (EBU) заявила, що оновлена варіант пісні від Білорусі для Євробачення-2021, яку виконує гурт «Галасы ЗМеста», теж не відповідає правилам конкурсу.

Про це йдеться на сайті конкурсу.

Там нагадали, що 10 березня попросили білоруську сторону змінити свою пісню, щоб вона відповідала правилам конкурсу. Ораганізатори конкурсу отримали оновлену пісню в узгоджені терміни та оцінили її на ввідповідність до правил змагання.

«Був зроблений висновок про те, що нова заявка також порушує правила, які гарантують, що конкурс не буде використаний або дискредитований», — йдеться у повідомленні.

Оскільки Білорусь не подала належну пісню у встановлені терміни, організатори конкурсу резюмували, що ця країна не братиме участь в 65-му конкурсі Євробачення, що відбудеться у травні 2021 року.

Нагадаємо, на початку березня у EBU повідомили, що композиція «Я навчу тебе», яку підготував білоруський гурт «Галасы ЗМеста» для Євробачення-2021, не допустять у нинішньому варіанті через рядки: «Я навчу тебе танцювати під дудочку. Я навчу тебе ходити по струночці».

«Було вирішено, що ця пісня ставить під сумнів аполітичну природу конкурсу. До того ж останні реакції щодо запропонованої пісні несуть ризик для репутації Євробачення», ㅡ йшлося у заяві.

Організатори конкурсу звернулися до «Белтелерадікомпанії», яка й обрала представника від країни, з пропозицією змінити пісню або представити нову.