Кіркорова внесли до переліку людей, які загрожують нацбезпеці України

Міністерство культури за поданням Служби безпеки внесло російського співака Філіпа Кіркорова до переліку людей, які створюють загрозу національній безпеці України.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

"11 червня 2021 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, Кіркорова Філіпа Бедросовича", - йдеться у повідомленні.

У Мінкульті зазначили, що відповідним наказом МКІП від 22 червня його внесли у цей перелік.

Так, процедура відбувається автоматично, оскільки, згідно з чинним законодавством, відомство не має повноважень вирішувати, включати чи не включати когось до списків.

Станом на 23 червня у списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, була 201 людина.

Потрапляння у цей "чорний список" означає, що співак тепер не зможе виступати в Україні, а українські телерадіокомпанії не будуть транслювати контент із ним. Крім того, в Україні тепер заборонено розповсюджувати та транслювати фільми за участю Кіркорова, а Держкіно не зможе йому видати державне посвідчення.

Також перебування у цьому списку є однією із причин, через яку прикордонники можуть взагалі не впустити людину на територію України.

Як повідомляє «Крим.Реалії», Кіркоров регулярно відвідує окупований Крим з порушенням українського законодавства. У січні 2021 року Кіркорову заборонили в'їзд у Литву за публічне виправдання окупації Росією Криму. Там зазначили, що російський співак своїми неодноразовими відвідуваннями окупованого Криму «свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України й у такий спосіб незаконно виправдовував агресивні дії Російської Федерації».