Помер український танцівник і хореограф Григорій Чапкіс

13 червня помер український танцюрист, народний артист, хореограф і член журі шоу «Танці з зірками» Григорій Чапкіс. Йому був 91 рік.

Про це у Facebook повідомив син хореографа.

В коментарі ТСН він повідомив, що батько помер від старості.

"Ми всі все ще шоковані. Помер, бо старенький. 92 роки людині, все почало відмовляти. Він тримався добре. Він старенький, це муки", - повідомив Грег Чапкіс.

Григорій Чапкіс народився 1930 року у Кишиневі в єврейській родині. Після війни його родина оселилася у Києві, а 15-річний Григорій став танцюристом Ансамблю пісні й танцю "Трудові резерви".

З 1955 року виступав у складі Ансамблю танцю УРСР Павла Вірського. Виступав, зокрема, перед представниками радянської верхівки — Йосипом Сталіним та Лазарем Кагановичем.

Під час гастролей Чапкіс спілкувався із засновником Китайської комуністичної партії Мао Цзедуном, кубинським диктатором Фіделем Кастро та іспанським художником Сальвадором Далі.

Після цього Чапкіс працював хореографом у театрі імені Івана Франка, що у Києві, а також виступав у складі Державного ансамблю танцю УРСР. Крім того, він був головним майстром танцю Віденського балу, а також заснував власну школу танців.

У лютому 2020 року президент України Володимир Зеленський нагородив Чапкіса орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.