Винник потрапив до бази "Миротворця" через участь у російському флешмобі

Український співак Олег Винник, який знявся у проєкті #ВсемМир з російськими зірками, що підтримали політику Кремля щодо України і анексію Криму, потрапив до бази центру "Миротворець". Повідомлення про це з'явилося на офіційному сайті "Миротворця".

"Учасник російської пропагандистської антиукраїнської акції #ВсемМир, спрямованої на перекладання відповідальності розв'язаній Росією (країна-агресор) війни на Україну", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що центр "Миротворець" просить правоохоронні органи розглядати дану публікацію на сайті як заяву про вчинення цим громадянином усвідомлених дій проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також інших правопорушень.

Як повідомлялося, співак Олег Винник приєднався до російського проєкту #ВсемМир за участі російських і зарубіжних зірок. У своєму відеозверненні на Youtube-каналі проєкту артист заявив: "Я не хочу, щоб батьки оплакували своїх дітей. Я не хочу, щоб молоді дружини ставали вдовами, і я не хочу, щоб страждали діти. Давайте не забувати, ми прийшли в цей світ, щоб навчитися любити, а не забирати життя один в одного. Всьому світу! Всім мир!".

Співак також з'явився у спільному кліпі проєкту, в якому взяли участь, зокрема, представники російського шоу-бізнесу, котрі публічно підтримали політику російського президента Володимира Путіна щодо анексії Криму - співачка Валерія, співак Денис Клявер. Також серед учасників - актриса Нонна Гришаєва, яка незаконно відвідувала окупований Крим.

У пресслужбі Вінника на запит Укрінформу відповіли, що участь співака в російському проєкті #ВсемМир не суперечить життєвій і патріотичної позиції артиста, і заявили, що Винник "неодноразово висловлював свою тверду громадянську позицію і виступав на підтримку миру в нашій країні і в усьому світі".