Футболіст збірної Данії під час матчу пережив клінічну смерть

12 червня під час матчу чемпіонату Європи з футболу-2020 півзахисник футбольної збірної Данії Крістіан Еріксен знепритомнів. Медикам довелося робити прямий масаж серця, але наразі футболіст перебуває у стабільному стані.

Про це повідомив лікар збірної Данії з футболу Мортен Боесен, передає BBC.

«Він помер. Ми зробили серцеву реанімацію, це була зупинка серця. Наскільки близько ми були до того, щоб його втратити? Я не знаю, але ми повернули його після однієї (дефібриляції, - ред.), тобто доволі швидко», — розповів медик.

Професор спортивної кардіології Санджай Шарма зазначив, що саме миттєва реакція лікарів врятувала життя футболіста. А лікар данської команди додав, що завдяки медикам Еріксен зміг заговорити ще до того, як його відвезли до лікарні.

Наступного  дня, 13 червня, Данський футбольний союз повідомив в Twitter, що Еріксен вже перебуває у стабільному стані. Він передавав вітання своїм колегам зі збірної. 

Нагадаємо, через ситуацію з футболістом матч чемпіонату Європи, у якому Данія грала з Фінляндією, зупинили. Але зрештою поєдинок таки дограли - данська команда поступилася з рахунком 0:1.