Новим головним тренером збірної України стане Сергій Ребров

Новим тренером збірної України стане легенда українського футболу, колишній наставник «Динамо», «Аль-Ахлі» і «Ференцвароша» Сергій Ребров.

Цю інформацію підтвердили Sport.ua джерела в Будинку футболу.

Так, 47-річний наставник домовився про розрив контракту з «Аль-Айном» з Об'єднаних Арабських Еміратів та вже в понеділок, 9 серпня, буде представлений у якості головного тренера збірної України.

Зазначається, що Ребров підпише контракт за схемою «2+1». Таким чином, він буде керувати «синьо-жовтими» у відборі на ЧС-2022 і ЧЄ-2024. По завершенні відбору на першість континенту угода може бути продовжена ще на рік.

Раніше була інформація про те, що Мирон Маркевич, який також був одним з кандидатів на пост головного тренера української збірної, хотів контракт на три роки, але йому пропонували угоду до кінця року.

Як відомо, Сергій Ребров здобув славу серед українських уболівальників ще під час кар'єри футболіста. Більш як 10 років він відіграв за київське «Динамо», однак встиг також пограти і за кордоном, де представляв зокрема англійські «Тоттенгем» та «Вест Гем».

Однак справжньою легендою для українців він став завдяки виступам за збірну, разом із якою у 2006 році вийшов до чвертьфіналу чемпіонату світу. 

Уже на початку кар'єри тренера Ребров очолив «Динамо», із яким за 3 роки виграв два чемпіонства. Після цього тренував також «Аль-Ахлі» (Саудівська Аравія) та «Ференцварош» (Угорщина). 

Для останньої команди Ребров теж став знаковою фігурою, адже зумів вивести її до групового етапу Ліги чемпіонів — для угорського футболу це неабиякий успіх.

Нагадаємо, 2 серпня Українська асоціація футболу підтвердила закінчення контракту з головним тренером збірної України Андрієм Шевченком. Він планує почати тренувати футбольні клуби.