Одна золота та дві бронзові медалі: українські здобутки у восьмий день Паралімпіали-2022

Восьмий день зимових Паралімпійських ігор у Пекіні приніс Україні ще три нагороди. Вони були здобуті в різних класах лижних гонок на середній дистанції вільним стилем.

Про це повідомляє пресслужба Національного олімпійського комітету України.

Так, серед учасниць з ураженням опорно-рухового апарату (клас стоячі), що долали 10 км, на п’єдестал зійшли одразу дві представниці України. Чемпіонкою Ігор стала Олександра Кононова (LW8), бронзовою медалісткою - Ірина Буй (LW8).

У чоловіків, що змагалися в категорії з порушенням зору на дистанції 12,5 км, "бронзу" виборов Дмитро Суярко (клас B2, гайд Олександр Ніконович).

Загалом у скарбничці національної збірної України на Паралімпіаді-2022 вже 28 нагород: 10 - золотих, 10 - срібних, 8 бронзових медалей. Це дозволило нашим спортсменам вийти на друге місце в загальному медальному заліку.

Перше місце у Китаю: їхні спортсмени завоювали 58 медалей (18 золотих, 18 срібних і 22 бронзові).

Нагадаємо, зимові Паралімпійські ігри у Пекіні офіційно стартували 4 березня. Вони триватимуть до 13 березня. За цей час розіграють 78 комплектів нагород у шести видах спорту. 

Україна на Паралімпіаді-2022 представлена лише у двох видах спорту: парабіатлоні та лижних перегонах. На змаганнях виступлять 20 українських параспортсменів.