«Шахтар» переміг «Базель» і вийшов у півфінал Ліги Європи

Донецький «Шахтар» переміг швейцарський «Базель» у чвертьфіналі Ліги Європи з рахунком 4:1 і вийшов у півфінал турніру. Про це пише Громадське.

Гра відбувалась за порожніх трибун у німецькому місті Гельзенкірхен (усе через коронавірус). За український клуб голами відзначились бразильці — Жуніор Мораес, Тайсон, Алан Патрік і Додо.

У півфіналі «гірникам» протистоятиме куди більш грізний суперник — міланський «Інтер». Гра відбудеться 17 серпня у Дюссельдорфі.

Через коронавірус команди з 1/4 фіналу грають у незвичному форматі: замість двох матчів — вдома та на виїзді — відбувається один поєдинок на нейтральному стадіоні у Німеччині (без вболівальників).

У нинішньому сезоні єврокубків «Шахтар» залишився єдиним представником України, вітчизняні клуби давно не проходили до такої пізньої стадії. Однак для донецької команди це не рекорд, у сезоні 2008/2009 «Шахтар» виграв Кубок УЄФА. В наступному сезоні турнір перейменували на Лігу Європи, але фактично це ті самі змагання і кубок переможцю вручають той самий.

Попри це, вихід у півфінал — це вже серйозне досягнення для українського футболу. «Гірники» зробили це втретє в історії клубу.