«Шахтар» розгромив «Вольфсбург» і вийшов до чвертьфіналу Ліги Європи

Донецький «Шахтар» переміг німецький «Вольфсбург» з рахунком 3:0 і вийшов до чвертьфіналу Ліги Європи. Донецька команда — єдиний представник України, що залишився у єврокубках. Про це пише Громадське.

Перша гра 1/8 фіналу ЛЄ між цими командами відбулася ще 12 березня, після чого коронавірус поставив на паузу футбол у Європі. Тоді «гірники» виграли у Німеччині з рахунком 2:1.

Другий поєдинок відбувся у Києві на стадіоні «Олімпійський» за порожніх трибун, бо хоч єврокубки і повернулися, епідемічні заходи поки нікуди не поділися.

До голів команди залишилися вдесятьох — на 67-ій хвилині арбітр видалив захисника «Шахтаря» Давіта Хочолаву, а через три хвилини — захисника «вовків» Джона Брукса.

Вже наприкінці зустрічі — на 89-ій, 91-ій та 93-ій хвилинах «гірники» забили три голи у ворота суперника.

За підсумками двох матчів «Шахтар» переміг з рахунком 5:1 і вийшов до чвертьфіналу Ліги Європи, тобто до вісімки найкращих команд турніру.  

Вже зі стадії 1/4 фіналу Лігу Європи дограватимуть у незвичному форматі: замість двох матчів — вдома та на виїзді — буде один поєдинок на нейтральному стадіоні у Німеччині (без вболівальників). Все це через пандемію коронавірусу.

Поки крім «Шахтаря» до чвертьфіналу вийшов данський «Копенгаген», решта матчів відбудуться сьогодні або завтра, 6 серпня. За результатами жеребкування «гірники» зіграють в наступному раунді з переможцем пари «Базель» (Швейцарія) — «Айнтрахт» (Німеччина).

Враховуючи, що першу гру швейцарці виграли з рахунком 3:0, дуель з ними куди ймовірніша.