Уже 260 тисяч чоловіків оновили дані в «Резерв+»

Станом на ранок 20 травня у застосунку «Резерв+» оновили свої військово-облікові дані 260 тисяч чоловіків призовного віку. А загалом у додатку авторизувалися вже близько 460 тисяч разів.

Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в етері «Радіо Свобода».

Він зазначив, що зараз оновити дані можуть також чоловіки за кордоном, хоча в перший день запуску мобільного застосунку це було неможливим. На сьогодні «Резерв+» уже доступний в понад 200 країнах світу.

Для захисту застосунку працювала команда технічних фахівців. За словами Лазуткіна, враховані ризики та нюанси, аби вберегти мобільний застосунок від можливих ddos-атак.

Згодом, імовірно, розглянуть можливість авторизації у мобільному застосунку не лише через ID-банкінг, а й у інший спосіб, додав речник Міноборони. Яким саме, він не уточнив.

За словами Лазуткіна, впродовж місяця у застосунку «Резерв+» з’явиться оновлення і відображатиметься також спеціальний код, аналогічний тому, який повинен міститися на військово-обліковому документі. Такий код буде дійсним для перевірки працівниками ТЦК та СП (військкоматів), а також поліції та Держприкордонслужби.

«”Резерв+” поки що штрихкоду не має, але найближчим місяцем (скажімо так, щоб не вводити людей в оману) має з’явитися електронний аналог паперового документа, який можна буде пред’являти представникам поліції, ТЦК та СП і прикордонної служби у разі зупинки. Тобто він буде абсолютно ідентичний паперовому», — резюмував Лазуткін.