Україна оскаржуватиме технічну поразку у матчі зі Швейцарією - УАФ

Українська асоціація футболу (УАФ) подала заяву до Спортивного арбітражного суду Лозанни, щоб оскаржити рішення про технічну поразку національної збірної у матчі Ліги націй зі Швейцарією, який мав відбутися 17 листопада. 

Про це повідомляється а сайті УАФ.

Як зазначається, заяву на оскарження рішення Апеляційного комітету УЄФА подали після того, як УАФ отримала від нього мотивувальну частину рішення, відповідно до якого збірній України присуджено технічну поразку з рахунком 0:3 в скасованому матчі зі Швейцарією.

Головний аргумент УЄФА полягав у тому, що українська сторона повинна була забезпечити участь у матчі нової команди, яку необхідно було б зібрати й відправити чартером до Швейцарії протягом 24 годин.

«Позиція Української асоціації футболу була однозначною ще до отримання повного тексту документу — ми будемо оскаржувати рішення Апеляційного комітету УЄФА в Лозанні, адже вважаємо, що не всім нашим аргументам було надано належну оцінку під час розгляду справи», - заявив Запісоцький.

В УАФ зазначили, що для максимального захисту інтересів збірної України в суді, окрім власних юристів асоціації, також залучили фахівців у галузі спортивного права кращих юридичних компаній Іспанії та Швейцарії, а також представників адвокатської спільноти з Асоціації правників України.

Нагадаємо, матч збірної України з футболу зі збірною Швейцарії у межах Ліги націй мав відбутися 17 листопада. Однак його скасували через те, що лікар швейцарського кантону Люцерн відправив українську збірну на карантин через позитивні тести на коронавірус у декількох гравців. Але після повернення збірної в Україну футболісти зробили повторні ПЛР-тести на COVID-19 та усі результати виявилися негативними.