Україна виборола «золото» в перший день змагань на «Іграх нескорених»

Українець Родіон Сітдіков виборов золоту медаль у штовханні ядра в перший день змагань на «Іграх нескорених» у Гаазі.

Про це повідомляє Invictus Games: Team Ukraine.

Крім того, українська команда має ще дві медалі: Артем Лукашук і Іван Герецун стали срібним і бронзовим призерами у стрибках в довжину. Результат Лукашука — 5,20 метрів, Герецуна — 5,10 метрів.

Участь у заході беруть понад 500 учасників із 20 країн. В «Іграх Нескорених» традиційно проводять змагання з десяти видів спорту. Дату проведення двічі переносили через пандемію коронавірусу.

«Ігри нескорених» (Invictus Games) — це міжнародне спортивне змагання у паралімпійському стилі, засноване принцом Гаррі, у якому беруть участь тільки поранені військовослужбовці та пов'язані з ними ветерани. Вони змагаються в таких видах спорту, як баскетбол на візках, волейбол сидячи та веслування в залі.

Перші «Ігри нескорених» відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети в Лондоні. Україна вперше отримала право взяти участь в «Іграх нескорених» 2017 року в Торонто як союзник НАТО в миротворчих операціях по всьому світу, а також через військові дії на сході України.

У 2018 році українські спортсмени завершили змагання на «Іграх нескорених» у Сіднеї з 20-ма медалями, 7 з яких — золоті.