Україна здобула ще три «срібла» і «бронзу» на Паралімпійських іграх у Токіо

Сьогодні, 4 вересня, в одинадцятий день змагань українські спортсмени вже завоювали чотири медалі на Паралімпійських іграх у Токіо. Так, «срібло» здобули бігуни Ігор Цвєтов та Оксана Ботурчук, а також веслувальниця Марина Мажула, а «бронзу» — стрілок Василь Ковальчук.

Про це повідомляє Paralympic Games.

Для Ігоря Цвєтова це вже друге «срібло» у Токіо. Він уже став призером у бігу на 100 метрів, тоді на церемонії нагородження він відмовився фотографуватися з російськими спортсменами.

У бігу на 200 метрів (клас T35) Цвєтов поступився росіянину Дмитру Сафронову на 0,25 секунди. Сафронов фінішував за 23 секунди, побивши світовий рекорд українця. Третім став також представник Росії — Артем Калашян.

Крім того, легкоатлетка Оксана Ботурчук стала срібною призеркою забігу на 200 метрів (класі Т12). Українка подолала дистанцію разом зі своїм супроводжуючим Микитою Барабановим, показавши результат 24,48 секунди.

«Золото» виграла Омара Дуранд з Куби (23,02 секунди), а «бронзу» здобула росіянка Анна Кулініч-Сорокіна (24,85 секунди).

Для Ботурчук це четверта Паралімпіада в кар'єрі і десята за рахунком медаль. В її особистій скарбничці одне «золото», вигране в Пекіні в 2008 році, вісім срібних нагород і одна бронзова. У Токіо в 2020 році Оксана виграла відразу три срібних медалі - на дистанціях 100, 200 і 400 метрів.

Також срібною призеркою стала Марина Мажула у запливі на 200 метрів на байдарці-одиночці (клас KL1). Для 38-річної українки Ігри у Токіо дебютні, тож і паралімпійська медаль стала першою у кар'єрі.

Чемпіонкою стала німкеня Едіні Мюллер, яка на змаганнях у Ріо була другою.

Василь Ковальчук став бронзовим призером у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 50 метрів. Перше і друге місце посіли спортсмени з Сербії.

На Паралімпіадах у Лондоні та Ріо Ковальчук ставав чемпіоном у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів.

Наразі в активі України вже 98 медалей: 24 золотих, 47 срібних та 27 бронзових. Україна посідає п'яте місце в турнірній таблиці.