В Україні хочуть націоналізувати шість підприємств, які належать росіянам

Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про націоналізацію активів, які належать російській корпорації «Група Поліпластик». Йдеться про шість українських підприємств, серед яких два трубних заводи.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Корпорації «Група Поліпластик» — це великий промисловий конгломерат, який спеціалізується на виробництві високотехнологічних полімерних труб і композитних полімерних матеріалів, що мають широке коло застосування.

За даними правоохоронців, власники цієї корпорації підтримують політику російської агресії. Вони матеріально-технічно допомагають окупаційним адміністраціям у Криму та беруть участь у виробництві матеріалів для рф.

Зокрема, вони розробляють композитні матеріали для зброї, яку постачають міністерству оборони росії, а також полімери для підприємств російського військово-промислового комплексу.

Наразі правоохоронці проводять досудове розслідування за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України — фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну конституційного ладу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна або без такої.